Хашлама з яловичини та картоплі
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2022
Хашлама – страва, яка готується найчастіше з баранини або з телятини і овочів. ЇЇ складно віднести і до перших, і до других страв. Головна перевага хашлами з яловичини – простота в приготуванні: досить скласти всі інгредієнти в один казан і поставити їх готуватися на вогонь.
Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м’ясо на кістці, так страва буде більш наваристою. А овочі краще вибрати м’ясисті, щоб отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!
Інгредієнти:
- яловичина 500 г
- картопля 4 шт.
- цибуля 1 шт.
- часник 4 зуб.
- чорний перець (мелений) за смаком
- сіль за смаком
- кріп за смаком
- петрушка за смаком
- соняшникова олія 5 ст. л.
- морква 1 шт.
- лавровий лист 2 шт.
- Хмелі-сунелі за смаком
- овочева суміш за смаком
- перець духмяний за смаком
Приготування:
- М’ясо промийте і наріжте досить великими порційними шматочками.
- Розігрійте в сотейнику або казанку рослинне масло і обсмажте м’ясо до рум’яного кольору , приправивши його сіллю, меленим перцем і хмелі-сунелями.
- Зніміть казан з яловичиною з вогню. Наріжте цибулю півкільцями і викладіть її зверху.
- Моркву почистіть, наріжте кільцями і викладіть на цибулю.
- Почистіть часник, наріжте його тонкими пластинами і викладіть на моркву.
- Почистіть і наріжте пластинами картоплю, викладіть її в каструлю і посоліть.
- Зверху викладіть суміш заморожених овочів.
- Залийте інгредієнти окропом або гарячим бульйоном, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом години.
- За кілька хвилин до закінчення приготування додайте посічену зелень, лавровий лист і горошини запашного перцю.
От і все! За смаком можна додати в страву шматочки помідорів або солодкого перцю, тоді хашлама з яловичини буде виглядати на столі дуже яскраво!