Що приготувати на вечерю з риби

У спекотний літній сезон хочеться закінчити день за легкою трапезою. М’ясні страви не завжди підходять для цього, а ось рибка відмінно справляється з таким завданням. Щоб не ворожити, яку вечерю з риби приготувати сьогодні, ділюся з вами приголомшливими ідеями.

Яку вибрати рибу – дієтичну білу або більш ситну червону – вирішувати вам. Рибне філе під соусом, Запечене в духовці, – це завжди виграшний варіант. До такої страви підійде  будь-який гарнір: від рису і картоплі до запечених овочів.

Вечеря з риби: 5 ідей

Риба по-французьки

Інгредієнти:

  • 800 г філе минтая
  • 1 ст. л. бальзамічного соусу
  • 2 цибулини
  • 50 г твердого сиру
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 2 моркви
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 2 ст. л. сметани
  • рослинне масло за смаком

Приготування:

  1. Розріжте філе минтая на порційні шматочки. Викладіть їх в форму для випікання, змащену олією. Посоліть і поперчіть рибу.
  2. Змішайте гірчицю і бальзамічний соус. Змастіть філе вийшов маринадом і залиште на 15 хвилин.
  3. Тим часом очистіть моркву і натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками. Обсмажте овочі на сковороді, розігрітій з рослинним маслом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
  4. На рибу викладіть овочеву суміш, змастіть її сметаною і присипте тертим сиром. Випікайте півгодини в духовці, розігрітій до 180 ° С.

Біла риба з соусом і овочами

Інгредієнти:

  • 1 кг  риби
  • 160 г цибулі
  • 80 г моркви
  • 2 солодкого перцю
  • 7 г часнику
  • 500 мл консервованих томатів
  • 40 г солоних огірків
  • 0,5 ч. л. меленого перцю чилі
  • 1 ч. л. орегано
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 200 мл води
  • 1 ст. л. цукру
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте рибу порційними шматочками. Посипте меленим перцем чилі і сіллю, залиште на 15 хвилин.
  2. Солодкий перець наріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями, а моркву – довгою соломкою. Посоливши, обсмажте овочі на середньому вогні, розігрітій з оливковою олією.
  3. Додайте дрібно нарізані солоні огірки і пропущений через прес часник. Влийте очищені від шкірки і подрібнені в блендері помідори. Додайте чорний перець, орегано і цукор, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 5 хвилин.
  4. Влийте воду і викладіть шматочки риби. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5 хвилин на слабкому вогні. Після цього переверніть рибу і тушкуйте її так само з іншого боку.
  5. Перед подачею прикрасьте страву свіжою зеленню.

Тілапія з часником і лимоном

Інгредієнти:

  • 4 філе тилапії
  • 50 г вершкового масла
  • 5 зуб. часнику
  • кріп за смаком
  • петрушка за смаком
  • 0,5 лимона
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком

Приготування:

  1. Промийте і просушіть паперовими рушниками філе тилапії. Викладіть рибу в змащену частиною масла форму, посоліть і поперчіть.
  2. Розтопіть вершкове масло, видавіть часник,  лимонний сік і подрібніть зелень. Гарненько перемішайте.
  3. Полийте приготованим соусом рибне філе, накрийте фольгою і відправте випікати. Через 15 хвилин можна зняти фольгу і випікати рибу до готовності.

Горбуша, запечена в сметанно-грибному соусі

Інгредієнти:

  • 1 горбуша
  • 200 г лісових грибів
  • 2 цибулини
  • 5 ст. л. сметани
  • 120 мл молока
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • спеції за смаком
  • 100 г твердого сиру
  • лимон за смаком

Приготування:

  1. Наріжте горбушу порційними шматочками, полийте лимонним соком, змастіть сіллю і перцем. Залиште на 20 хвилин просочуватися.
  2. Відваріть гриби до готовності. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору. Додайте в сковороду гриби, перемішайте.
  3. Влийте молоко, сметану, додайте сіль, перець і спеції. Гарненько перемішайте і доведіть соус до кипіння, але не кип’ятіть.
  4. Викладіть шматочки риби в форму для випікання, залийте сметанно-грибним соусом і відправте на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 ° С.
  5. Натріть сир на крупній тертці, посипте на страву і випікайте ще 15-20 хвилин. Перед подачею додайте до страви свіжу зелень.

Філе риби, запечене під гірчицею

Інгредієнти:

  • 1 кг минтая
  • 0,5 ч. л. перцю
  • 1 ч. л. солі
  • 20 мл лимонного соку
  • 150 г цибулі
  • 50 мл рослинного масла
  • 150 г сиру
  • 20 г гірчиці
  • 200 г майонезу

Приготування:

  1. Наріжте філе риби порційними шматочками, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і перемішайте.
  2. Цибулю наріжте півкільцями і викладіть у форму для випікання. Залийте цибулю маслом і перемішайте.
  3. Змішайте майонез з гірчицею. Занурте кожен шматочок риби в соус і викладіть на “подушку” з цибулі. Випікайте  15 хвилин при 200 ° С.
  4. Натріть сир на тертці і посипте страву. Випікайте рибу ще 10 хвилин.

Нагадаю, що страви з риби виходять не тільки смачними, а й корисними. Це відмінний привід урізноманітнити м’ясний раціон. Готуйте вечерю з риби і діліться своїми улюбленими рецептами в коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: