Королівський вишневий конфітюр: вишуканий смак і простота приготування

Неймовірно смачний з властивою вишні пікантною кислинкою конфітюр здатний підкорити навіть найвимогливіших гурманів. Нічого зайвого, тільки шматочки ягід в напівпрозорої желеподібної маси з насиченим вишневим смаком. Такий конфітюр можна сміливо подати до чаю або використовувати в якості наповнення для випічки. Рецепт відмінно підходить як для вишні, так і для шпанки.

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок – 1 кг
  • цукор – 500-700 г

Приготування:

  1. Миємо вишню, видаляємо плодоніжки і кісточки, а потім додатково розминаємо. При цьому важливо, щоб вишня пустила якомога більше соку, що не перетворившись на пюре. Присутність в конфітюрі шматочків ягід обов’язково.
  2. Відправляємо вишню на вогонь, доводимо до закипання і даємо масі покипіти протягом 20 хвилин. Кришкою не накривати. Знімаємо пінку.
  3. Відправляємо до киплячої у власному соці вишні цукор і даємо покипіти ще 20 хвилин. На кожен кілограм вишні беремо 500-700 г цукру. Тут багато  залежить від смакових уподобань і від того наскільки соковитою вродила вишня. Піну знімаємо постійно. У гарячому вигляді вишнева маса здається надмірно рідкою, ефект зникне, як тільки конфітюр охолоне.
  4. Далі залишається лише розкласти конфітюр в сухі стерильні банки і відправити на зберігання.

Докладний процес приготування конфітюру дивіться у відео нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: