Просте печиво на кефірі з варенням

Дуже смачне печиво до чаю. Його головна особливість – можна використовувати  кефір або кисле молоко.

Інгредієнти:

  •  кефір 200 гр
  •  яйце 1 шт.
  •  борошно 480 г
  •  вершкове масло 100 гр
  •  цукор 1/3 ст.
  •  сода 2/3 ч.ложки
  •  ванілін за смаком
  •  варення за смаком 4-5 столові ложки

Приготування:

  1. Кефір, вершкове масло і яйце повинні бути попередньо охолоджені. Борошно просійте, додайте соду, цукровий пісок і вершкове масло, порубати ножем. Виходить крихта.
  2. Вливаємо холодний кефір. Додаємо жовток від яйця. Замішуємо пластичне некруте тісто. Воно буде злегка липнути до рук.
  3. Ділимо тісто навпіл і прибираємо його в морозилку на годину (по частинах тісто швидше охолоне).
  4. Розкачуємо одну частину і викладаємо шаром на змащений маслом папір для випічки.
  5. По поверхні пласта тіста розмазати будь-яке варення, джем або згущене молоко (в цей раз у мене було сливове варення). До речі, якщо варення рідкувате, то додайте в нього 1 чайну ложку крохмалю.
  6. Дістаємо другу частину тіста з морозилки, розгортаємо і накриваємо зверху. Змащуємо поверхню яєчним білком або молоком.
  7. Випікаємо печиво в духовці хвилин 25-30 при температурі 180 С
  8. Розрізаємо на квадратики, посипаємо до смаку цукровою пудрою (або какао, якщо у вас печиво зі згущеним молоком).
  9. Ось такий рецепт .

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: