Деруни без яєць
від Denzhyttya
27 Серпня, 2021
Деруни давно стали однією з найулюбленіших страв, особливо часто їх готують по осені, коли збирають урожай картоплі. У страву можна додавати зелень, часник, спеції для картоплі.
Інгредієнти:
- картопля, 3 шт
- сіль, перець, спеції, часник, зелень
Приготування:
- Картоплю натираємо на тертці, масу перекладаємо в сито і даємо стекти зайвій рідині.
- Якщо утворилося в воді багато крохмалю, воду зливаємо, а крохмаль змішуємо з масою картоплі.
- Додаємо за смаком сіль, перемішуємо і смажимо з двох сторін на олії.
Якщо ви любите більш оригінальні смаки, тоді в картопляну масу додаємо спеції, дрібно посічену зелень і часник, паприку. При дуже рідкій масі, можна всипати пару ложок борошна, щоб тісто стало густіше і не розтікалось по сковорідці, не вбирало в себе багато олії.
Смачні деруни виходять, якщо змішати картопляну масу з м’ясним фаршем.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки