Кабачкові котлети
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2022
З кабачків можна приготувати стільки смачних і ситних страв. Навіть зробити тісто для зраз. Але сьогодні у нас в меню кабачкові котлети. Простий і швидкий рецепт дозволить готувати їх часто і з задоволенням.
Овочеві котлети не містять фаршу. Вони максимально кабачкові, з невеликою кількістю сиру і зелені. Пару зубчиків часнику зроблять ваші котлети духмяними. Навіть без панірування кабачкові котлетки виходять з рум’яною скоринкою. Вам обов’язково варто приготувати ці смачні котлети. Вони краще звичайних оладок!
Інгредієнти:
- кабачок 600 г
- панірувальні сухарі 70 г
- яйце 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- часник 2 зуб.
- твердий сир 70 г
- кріп 1 пуч.
- соняшникова олія 100 мл
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Натріть кабачки і сир на середній тертці, а цибулю на дрібній. Дрібно посічіть кріп. Кабачки відіжміть від соку.
- Змішайте підготовлені продукти, додайте яйце і сухарі, видавіть часник, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте рукою.
- Сформуйте котлети і викладіть на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажте на середньому вогні.
- Коли котлети трохи підрум’яняться, накрийте їх кришкою і готуйте 1,5-2 хвилини. Після чого переверніть і відразу ж знову накрийте кришкою. Тушкуйте ще 3 хвилини. Викладіть готові котлети на паперові рушники.
Намагайтеся робити коржі не надто товстими. Так вони зможуть добре прожаритися. Перед подачею дайте котлетам з кабачка охолонути. Так вони будуть набагато смачніше. Добре доповнить страву сметана або інший соус.