Кабачкові котлети

З кабачків  можна приготувати стільки смачних і ситних страв. Навіть зробити тісто для зраз. Але сьогодні у нас в меню кабачкові котлети. Простий і швидкий рецепт дозволить готувати їх часто і  з задоволенням.

Овочеві котлети не містять фаршу. Вони максимально кабачкові, з невеликою кількістю сиру і зелені. Пару зубчиків часнику зроблять ваші котлети духмяними. Навіть без панірування кабачкові котлетки виходять з рум’яною скоринкою. Вам обов’язково варто приготувати ці смачні котлети. Вони краще звичайних оладок!

Інгредієнти:

  • кабачок 600 г
  • панірувальні сухарі 70 г
  • яйце 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2 зуб.
  • твердий сир 70 г
  • кріп 1 пуч.
  • соняшникова олія 100 мл
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Натріть кабачки і сир на середній тертці, а цибулю на дрібній. Дрібно посічіть кріп. Кабачки відіжміть від соку.тертий кабачок
  2. Змішайте підготовлені продукти, додайте яйце і сухарі, видавіть часник, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте рукою.кабачок для котлет
  3. Сформуйте котлети і викладіть на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажте на середньому вогні.овочеві котлети
  4. Коли котлети трохи підрум’яняться, накрийте їх кришкою і готуйте 1,5-2 хвилини. Після чого переверніть і відразу ж знову накрийте кришкою. Тушкуйте  ще 3 хвилини. Викладіть готові котлети на паперові рушники.котлети з кабачка

Намагайтеся робити коржі не надто товстими. Так вони зможуть добре прожаритися. Перед подачею дайте котлетам з кабачка охолонути. Так вони будуть набагато смачніше. Добре доповнить  страву сметана або інший соус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: