Чебуреки з м’ясом на кефірі

Традиційна кухня середньоазіатських народів завжди приємно радує насиченістю гострого смаку і соковитістю м’ясних страв, будь то шашлик, манти або чебуреки.

Зазвичай тісто для чебуреків прісне і повинне бути дуже тоненьке . Додавши кефір, ви отримаєте більш м’яке і еластичне тісто, з яким досить легко працювати. Можна використовувати будь-який фарш або додавати спеції за смаком.

чебуреки з м'ясом

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 400 г
  • кефір 1 скл.
  • яйце 1 шт.
  • фарш із яловичини 500 г
  • цибуля 2 шт.
  • вода 5-6 ст. л.
  • соняшникова олія 100 мл

Приготування:

  1. У мисці за допомогою вилки збийте яйце і кефір до однорідної консистенції, додайте дрібку солі.яйце з кефіром і сіллю
  2. Невеликими частинами додавайте в суміш борошно. Коли тісто стане крутим, викладіть його на присипаний борошном стіл, гарненько замісіть.тісто
  3. Накрийте тісто тканиною або загорніть в харчову плівку, залиште на 20 хвилин.
  4. У цей час приготуйте начинку: в фарш додайте крупно нарізану цибулю, воду, сіль і перець. Яловичий фарш можна замінити на будь-який інший, можна змішати кілька видів.(мені  подобається до фаршу додавати свіжу сироватку замість води.Чебуреки виходять дуже соковиті і смачні) начинка для чебуреків
  5. Тісто розділіть на 12 частин, кожну частину скачайте в кулю.поділ тіста
  6. Розкачайте кожен шар тіста в коржик, викладіть всередину столову ложку фаршу, скріпіть краї. Качалкою пройдіться по краях чебурека, щоб при смаженні не витікав сік.тісто з начинкою
  7. Розігрійте рослинну олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте чебуреки з двох боків до рум’яного кольору.чебурек на сковороді8. Готові вироби викладайте на серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Подавати такі чебуреки краще відразу, поки гарячі. Але і потім можна їх підігріти: вироби не втратять своєї м’якості завдяки кефірного тіста.

Легкого приготування і приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: