Люля-кебаб в домашніх умовах
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Кажуть, що найкращі страви в Грузії ви знайдете не в ресторанах, а в придорожніх кафе, їдальнях і просто вдома. Саме там вас познайомлять з автентичним смаком улюблених страв. І хоча багато з них готуються на відкритому вогні, чи знали ви, що люля-кебаб в домашніх умовах теж виходить дуже смачним?
Секрет приготування полягає не в вугіллі, а в самій техніці вимішування фаршу. Завдяки ній він набуває щільність і залишається максимально соковитим навіть після смаження. Вам навіть не знадобиться яйце для скріплення.
Інгредієнти:
- Фарш із яловичини 500 г
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- цибуля 1 шт.
- соняшникова олія 50 мл
- кінза 20 г
- хмелі-сунелі 0,5 ч. л.
- паприка за смаком
Приготування:
- Буде краще, якщо ви приготуєте фарш самостійно. Змішайте його з дрібно порізаною цибулею.
- Додайте зелень, прянощі і сіль. Тепер саме відповідальне: вимісити фарш до клейкої консистенції. Можна трохи покидати його по стільницї. Потім дайте йому полежати в холодильнику півгодини.
- На шпажки або маленькі шапури насадіть фарш, надаючи йому еліпсовидну форму. Розтягніть його і як слід защипніть з боків. Так кебаб збереже більше соку.
- Розігрійте масло на сковороді і смажте люля-кебаб рівномірно з усіх боків до рум’яної скоринки, або можна смажити в духовці . Готово!
Важливий нюанс: люля-кебаб потрібно подавати гарячим! В автентичному рецепті використовується курдючний жир, який додається до фаршу. Оскільки дістати його досить складно, буде простіше використовувати доступне сало.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya