Люля-кебаб в домашніх умовах

Кажуть, що найкращі страви в Грузії ви знайдете не в ресторанах, а в придорожніх кафе, їдальнях і просто вдома. Саме там вас познайомлять з автентичним смаком улюблених страв. І хоча багато  з них готуються на відкритому вогні, чи знали ви, що люля-кебаб в домашніх умовах теж виходить дуже смачним?

Секрет приготування полягає не в вугіллі, а в самій техніці вимішування фаршу. Завдяки ній він набуває щільність і залишається максимально соковитим навіть після смаження. Вам навіть не знадобиться яйце для скріплення.

люля-кебаб в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Фарш із яловичини 500 г
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • цибуля 1 шт.
  • соняшникова олія 50 мл
  • кінза 20 г
  • хмелі-сунелі 0,5 ч. л.
  • паприка за смаком

Приготування:

  1. Буде краще, якщо ви приготуєте фарш самостійно. Змішайте його з дрібно порізаною цибулею.
  2. Додайте зелень, прянощі і сіль. Тепер саме відповідальне: вимісити фарш до клейкої консистенції. Можна трохи покидати його по стільницї. Потім дайте йому полежати в холодильнику півгодини.як приготувати люля-кебаб будинку
  3. На шпажки або маленькі шапури насадіть фарш, надаючи йому еліпсовидну форму. Розтягніть його і як слід защипніть з боків. Так кебаб збереже більше соку.люля-кебаб на сковороді
  4. Розігрійте масло на сковороді і смажте люля-кебаб рівномірно з усіх боків до рум’яної скоринки, або можна смажити в духовці . Готово!рецепт люля-кебаб на сковороді

Важливий нюанс:  люля-кебаб потрібно подавати  гарячим!  В автентичному рецепті використовується курдючний жир, який додається до фаршу. Оскільки дістати його досить складно, буде простіше використовувати доступне сало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: