Домашні ковбаски на святковий стіл.
від Denzhyttya
16 Листопада, 2021
Смачні та прості рецепти, які можна зробити навіть на святковий стіл та здивувати своїх гостей такими оригінальними, а головне, натуральними закусками.
Для приготування ковбаски вантробянки (ковбаса із субпродуктів), вам знадобляться:
- серце, печінка та легені в рівних частинах
- грудка чи щоковина
- сіль, перець, приправи на смак, часник
Приготування:
- Відварюємо всі продукти у підсоленій воді до готовності, остуджуємо та подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
- Фарш, що вийшов, заправляємо сіллю, перцем, іншими спеціями, обов’язково коріандром, кмином – вони надають особливий смак і аромат ковбасі.
- Начиняємо кишки фаршем, закріплюємо кінчики, робимо проколи зубочисткою та відправляємо запікатися у духовку на 40 хвилин.
Для приготування кашанки знадобляться:
- печінка будь-яка за смаком
- щоковина
- яйця відварені
- сіль, перець, спеції, часник, орегано, чебрець
- гречана крупа або рис варені, перловка
Приготування:
- Відварюємо печінку та щоковину, остуджуємо та подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
- Змішуємо фарш із тертими відвареними яйцями, крупою. Можна відварити в невеликих, рівних частинах гречку, рис і перловку, так ковбаска виходить дуже смачною.
- Наповнюємо штучну оболонку, кріпимо кінчики та робимо проколи.
- Запікаємо у духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.
Для приготування картопляної ковбаси потрібно:
- картопля
- цибуля
- сало
- сіль, перець, спеції, зелень
Приготування:
- Картопля тремо на дрібній тертці, трохи присолюємо та залишаємо на 5 хвилин. Віджимаємо сік.
- Сало ріжемо дрібними кубиками та обсмажуємо на сковороді.
- Змішуємо картопляну масу із салом, подрібненою блендером цибулею, сіллю, перцем, різними спеціями та ароматними травами.
- Наповнюємо кишку, зав’язуємо кінчики та робимо проколи.
- Кладемо ковбаску в киплячу воду, варимо 15 хвилин.
- Обсмажуємо на сковороді до рум’яності та подаємо до столу з різними салатами та гарнірами.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua