Крабові палички, фаршировані сиром та яйцями
від Denzhyttya
10 Грудня, 2021
Рулетики з крабових паличок – популярна закуска, яка полюбилася багатьом завдяки простоті приготування, чудовому смаку та ефектній подачі. Сьогодні приготуємо класичний варіант цієї закуски – фаршировані крабові палички з гостренькою начинкою із твердого сиру, варених яєць, часнику та майонезу. Завдяки натертим жовткам, які покривають крабові рулетики, закуска виглядають особливо яскраво та апетитно!
Інгредієнти:
- Крабові палички – 180 г (9 шт.)
- Сир твердий – 80 г
- Яйця – 3 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 дрібка
- Перець чорний мелений – 1 дрібка
- Листя салату для подачі (за бажанням) – 1 пучок
Приготування:
- Якщо ви використовуєте заморожені крабові палички, дайте їм повністю розморозитися. Яйця відваріть круто (протягом 10 хвилин після закипання води), потім остудіть у холодній воді.
- Поки яйця охолоняють, займіться крабовими паличками. Їх потрібно розгорнути. Щоб палички легко розгорталися, очистіть їх від пакувальної плівки та опустіть у гарячу воду на 2 хвилини.
- Потім крабові палички вийміть із води, трохи обсушіть на паперовому рушнику та розгорніть.
- Яйця очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків. Яєчні білки натріть на дрібній терці.
- Твердий сир також натріть на дрібній терці і перекладіть до яєчних білків. Зубчик часнику очистіть і натріть на дрібній терці в миску з яєчними білками та сиром.
- Додати 1,5 ст. ложки майонезу, всипте по дрібці солі та чорного меленого перцю. Начинку для крабових паличок перемішайте. Вона повинна мати пастоподібну консистенцію.
- Кожну розгорнуту крабову паличку змастіть частиною намазки. Шар має бути рівномірним. Згорніть крабову паличку в рулетик начинкою всередину.
- Таким чином нафаршируйте всі крабові палички, використавши всю намазку. Поверхню кожного крабового рулетика змастіть майонезом, що залишився. Яєчні жовтки натріть на дрібній терці.
- Кожну крабову паличку змащеною майонезом стороною опустіть у жовткову суміш так, щоб натерті жовтки добре прилипли до майонезу.
- Тарілку для подачі застеліть салатним листям, викладіть туди крабові палички, фаршировані сиром та яйцями, і подайте до столу! Рулетики з крабових паличок за цим рецептом виходять соковитими, ароматними та дуже смачними.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки