Салат «Червоний король»: готуватиму на новорічний стіл
від Denzhyttya
30 Грудня, 2021
Салат “Червоний король”. Легко готується, а головне дуже смачний. Багатьом таке поєднання здається непоєднуваним і навіть дивним, але я рекомендую і навіть наполягаю Вам приготувати і спробувати, запевняю Вас, Ваша думка зміниться.
Інгредієнти:
- оселедець с/с – 1шт
- сир – 70г
- помідори – 2-3шт
- яйця – 2 шт
- цибуля зелена – за смаком
- або ріпчаста – 1 цибулина
Домашній майонез:
- олія соняшникова – 200 мл
- яйце – 1 шт
- гірчиця – 1ч.л.
- сік лимона – 1ч.л.
- цукор – 1ч.л.
- сіль – 1/2ст.л.
Приготування:
- І так для початку все підготуємо, оселедець с/с, я солю сама, щоб бути упевненою в смаку. Відокремимо філе і поріжемо шматочками.
- Поставимо варити яйця і за цей час підготуємо домашній майонез із класичним смаком провансаль.
- У банку наливаємо 200 мл олії, розбиваємо 1 яйце. Щоб майонез вийшов 100 відсотків, олія та яйця повинні бути кімнатної температури.
- Додаємо 1 ч.л. цукру, половину ч. солі та додаємо 1 ч.л. гірчиці, гірчицю вибирайте високою якості від неї залежатиме смак майонезу.
- Опускаємо занурювальний блендер на яйце і починаємо збивати, потихеньку блендер піднімаємо і збиваємо так до загустіння. Тепер додаємо 1 ч. л. лимонного соку і ще раз збиваємо, на все потрібно приблизно 1-2 хвилини. Майонез готовий, для зручності кладемо його у пляшечку для майонезу.
- Зелену цибулю поріжемо, можна взяти ріпчасту цибулю і замаринувати.
- Помідори поріжемо, щоб салат не потік прибираємо насіннєву коробочку.
- Яйця відварені натираємо на великій тертці, сир грам 70 грам, натираємо на дрібній терці.
- Збираємо салат, першим шаром кладемо оселедець, окроплюємо олією, кладемо цибулю, змащуємо майонезом.
- 2 шаром кладемо яйця, змащуємо майонезом, 3 шаром кладемо сир, майонез, 4 шаром кладемо помідори, змащуємо майонезом, прикрашаємо яєчним жовтком. Салат готовий. Подаємо до столу.
Джерело:
zhyttia.com.ua