Закусочні курячі трубочки
від Denzhyttya
31 Грудня, 2021
Закуска з курячого філе виходить дуже смачною, а на столі виглядають яскраво та святково.
Готуються закусочні трубочки з курячого філе дуже просто. Продукти в рецепті звичайні і доступні. Якщо у вас немає спеціальних конусів для випікання трубочок, ви їх легко можете зробити з фольги. Також для цих трубочок можна придумати начинку і на свій смак. Виглядає така страва святково .
Інгредієнти:
- куряче філе – 700 -800 г
- приправа для курки – 2 ч. л.
- олія – 1 ст. л.
- сіль – 1/3 ст. л.
Начинка:
- яйце варене – 1 шт.
- сир – 100 г
- помідор – 1/2 шт.
- цибуля зелена – 2 шт.
- петрушка – 2-3 гілочки
- майонез – 2 ст. л.
- сіль – за смаком
Приготування:
- Спочатку приготуємо м’ясні трубочки. Куряче філе миємо та обсушуємо паперовими рушниками. Філе нарізаємо тонкими довгими смужками. Чим тонша смужка, тим зручніше її закручувати.
- Нарізане філе перекладаємо у миску. Насипаємо 2 ч. л. приправи для курки, додаємо 1/3 ст. л. солі та наливаємо 1 ст. л. олії. Все перемішуємо руками. Філе бажано дати промаринуватися приблизно 30 хвилин.
- Підготовлені шматочки м’яса накручуємо на трубочки. Філе намагаємося класти так, щоб потім у трубочках не було дірок. З цієї кількості філе у мене вийшло 10 трубочок. Якщо немає таких залізних трубочок, їх можна зробити з фольги.
- Підготовлені трубочки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- Все ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 25 хвилин. Час запікання залежить від товщини нарізаного м’яса та духовки. Пересушувати трубочки не потрібно.
- Поки запікаються трубочки, приготуємо начинку: 1 варене яйце натираємо на великій тертці, 50 г сиру тремо на дрібній тертці.
- Подрібнюємо ножем невеликий пучок зеленої цибулі та петрушки. Можна використовувати будь-яку зелень.
Беремо половинку помідора середнього розміру та нарізаємо його шматочками. - У миску кладемо сир, яйця, нарізаний помідор та зелень. Все трохи солимо і заправляємо приблизно 1-2 ст. л. майонезу. Усі перемішуємо.
- Готові м’ясні трубочки залишаємо охолоджуватися на 5 хвилин. Коли трубочки вже можна буде брати руками, витягуємо з них металеві конуси.
- М’ясні трубочки заповнюємо приготовленою начинкою. Щоб повністю начинити трубочку, начинку бажано проштовхнути. Я це роблю зворотним боком чайної ложки. Таким способом начиняємо всі трубочки.
- Страву, на якій подаватимемо закуску, прикрашаємо листям салату. Посередині гіркою викладаємо приготовлену закуску і подаємо на стіл.
Закусочні трубочки з начинкою з курячого філе вийшли дуже смачними, красивими та ситними. Начинку для такої закуски можна приготувати і на свій смак.
Смачного!
Джерело:
kolizhanka.com.ua