“Дід Мороз” – класний новорічний салат із чорносливом та печерицями.

Поглянувши на фото цієї страви, розумієш, що крім новорічного столу, її вже нікуди не прилаштувати. Хіба тільки на яке-небудь дитяче свято, що припадає на зимовий час? Але у переддень Нового Року — це просто ідеальна ідея. Я навіть уявила накритий стіл, в центрі якого Дід Мороз у червоній шапці. Краса!

Інгредієнти:

  • 300 г м’яса
  • 100 г чорносливу
  • 150 г сиру
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 червоних болгарських перці
  • 4-5 варених яєць
  • олія
  • майонез, сіль

Приготування:

  1. Відварене м’ясо нарізаємо шматочками і відправляємо у велику чашу.
  2. М’ясо для цієї страви можна використовувати будь-яке. Смачно виходить з куркою, яловичиною. У нас — свинина.
  3. Дрібно нарізаємо чорнослив, цибулю та печериці. Сир тремо на крупній тертці.
  4. На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо ще терту моркву, смажимо кілька хвилин. Сюди ж поміщаємо печериці. При постійному помішуванні чекаємо, коли з грибів випарується волога. Підсолюємо і знімаємо з вогню.
  5. Додаємо остиглу зажарку в чашу. Туди ж майонез і все перемішуємо. Це основа для нашого салату.
  6. Тепер займемося прикрасою. Білки відділяємо від жовтків і натираємо їх окремо на дрібній тертці. Червоний перець звільняємо від насіння і плодоніжок, нарізаємо дрібним кубиком.
  7. Основу для салату викладаємо на тарілку. Надаємо їй форму голови Діда Мороза в шапці. Бороду викладаємо білком. Обличчя -жовтком. Облямівку шапки — знову білком. А саму шапку — дрібно нарізаним червоним перцем. Не забуваємо про білий помпон на кінчику шапки. Ніс вставляємо з помідора, а очі з чорносливу.

Ось такий гарний вийшов дідусь, готовий порадувати своїм виглядом і смаком всіх гостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: