Булочки з вареним згущеним молоком: м’які і смачні. Тісто як пух, роблю на кефірі
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Смачні здобні булочки, від яких не можна відмовитися. З чаєм чи кавою кожен захоче їх спробувати! Ці булочки виходять м’які, повітряні, з начинкою із вареного згущеного молока.
Інгредієнти:
- борошно
- дріжджі
- кефір
- молоко
- вершкове масло
- цукор
- яйця
- варене згущене молоко
- ванілін
- сіль
Приготування:
- Булочки готуємо на дріжджовому здобному тісті. Змішуємо 100мл теплого молока, 1 столову ложку сухих дріжджів, 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
- Тепер збиваємо 1 яйце, 4 столові ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі та ванілін або ванільний цукор (додаємо за смаком). Як тільки маса стане однорідною – додаємо 150 мл теплого кефіру та опару з дріжджів.
- Додаємо 250-300гр борошна, розмішуємо, потім кладемо 70 г розтопленого вершкового масла. Насипаємо ще 200-250гр борошна та замішуємо тісто. Забираємо його на 1 годину у тепле місце.
- Тепер можна готувати булочки. Тісто ділимо на 12-14 рівних частин – саме стільки булочок у нас буде. Розкачуємо і начиняємо вареним згущеним молоком.
- Як це зробити, подивіться на фото нижче:
- ВАЖЛИВО! Не кладіть багато згущеного молока! Воно не повинно витікти під час випікання, потрібно, щоб все залишилося всередині.
- Готові булочки викладаємо на лист, змащуємо збитим яйцем, залишаємо хвилин на 15-20 і відправляємо в духовку (попередньо розігріти до 180 градусів).
- Через 30-35 хвилин смачні булочки з вареним згущеним молоком готові. Зверху можна посипати цукровою пудрою.
До речі, замість вареного згущеного молока можна використовувати будь-яку іншу начинку – варення, ягоди, шоколад, макову начинку та ін.
Джерело:
zhyttia.com.ua