Тушкована картопля з м’ясом (покажу 3 простих прийоми, щоб зробити її дуже смачною)
Тушкована картопля з м’ясом – проста в приготуванні, але така смачна! Рецепт відомий, напевно, багатьом господаркам і я не здивуюся, якщо кожна з вас має свої фірмові секрети вдалої страви.
Наприклад, додавання певних приправ, що робить її ще ароматнішою і смачнішою. Я хочу поділитися з вами своїм перевіреним рецептом – картопля вийде ніжною, а м’ясо – м’яким! Обіцяю, буде дуже смачно!
Інгредієнти:
- 1,2 кг – картоплі
- 600 гр. – яловичини
- 1 шт. – ріпчаста цибуля
- 6 ст. л. – соняшникова олія
- 2 шт. – лавровий лист
- за смаком мелений перець
- на смак сіль
Щоб приготувати цю смачну страву, у вас має бути близько 1,5 години. Але з них потрібно лише 10 хвилин, щоб підготувати всі продукти.
Приготування:
- Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки, а цибулю – на дрібні.
- Розігріваємо сковороду з олією.
- Обсмажуємо на великому вогні м’ясо. Можна накрити сковороду кришкою, але не щільно.
- Коли м’ясо підрум’янилося, можна додати на сковороду цибулю. Продовжуємо готувати 5 хвилин на великому вогні, перемішуючи.
- Нарізаємо очищену картоплю на середні за розміром шматочки. Перекладаємо її на сковороду до м’яса та продовжуємо тушкувати. Смажимо на великому вогні, перемішуючи.
- Вливаємо воду і готуємо протягом 40 хвилин на середньому вогні. Накриваємо сковороду кришкою.
- Перчимо і солимо за смаком, додаємо лавровий листок. Доводимо до готовності.
Декілька тонкощів, яких я рекомендую дотримуватися при приготуванні смачної тушкованої картоплі з м’ясом:
- Картоплю не замочуйте у воді, нехай у ній залишиться крохмаль. Під час тушкування рідина у страві стане густішою.
- Якщо хочеться, щоб у тушкованій картоплі було більше рідини, готуйте страву 40 хвилин під кришкою, а якщо менше – тушкуйте довше або вливайте менше води. Я використовую близько 900мл.
- Перед тим як тушкувати картоплю, можна її трохи підсмажити. Це надасть страві приємного присмаку.
Подавати до столу тушковану картоплю з м’ясом рекомендую відразу після приготування. Приготуйте страву саме за цим рецептом. Буде ситно, ароматно та дуже смачно!
Зі зазначеної кількості продуктів можна приготувати велику каструлю страви. У середньому виходить 5-6 порцій.
Таку картоплю з м’ясом люблять навіть діти!