Пиріг “Італійський” із яблуками

Простий та пишний пиріг до чаю ви завжди можемо приготувати самі. Мінімум інгредієнтів та часу він займає, а кожній господині це на руку. Такі смачні пироги дуже подобаються, ділюся в цій статті рецептом смачного яблучного пирога з вами.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт
  • Борошно – 12 ст.л
  • Цукор – 12 ст.л.
  • Олія соняшникова – 12 ст.л.
  • Молоко – 12 ст.л.
  • Яйця – 3 шт
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Сіль – дрібка Цукрова пудра для посипання

Приготування:

  1. Яйця розбиваємо в миску, додаємо до них сіль та цукор.
  2. Добре збиваємо вміст у мисці міксером (близько 5 хвилин). Маса повинна вийти світлою, пишною та трохи тягучою.
  3. Далі в масу вливаємо 12 столових ложок молока. Відразу ж вливаємо олію і лимонний сік, перемішуємо суміш міксером на слабких оборотах.
  4. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем. Просіюємо суху борошняну суміш у рідку.
  5. Акуратно перемішуємо ложкою, замішуємо повітряне тісто, що схоже на крем.
  6. Очищаємо 2 яблука від насіння та шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки та додаємо в тісто.
  7. Тісто з яблуками перемішуємо та вливаємо у форму, застелену пергаментом.
  8. Зверху викладаємо яблуко, що залишилося, нарізане часточками.
  9. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо до неї форму з тістом випікатися на 45-50 хвилин (готовність перевіряємо шпажкою).
  10. Готовому пишному пирогу даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Приємного вам чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: