Яблучний пиріг зі сметанною заливкою: тане в роті і смачніше “шарлотки”

Думала, що вийде звичайний яблучний пиріг, а вийшло просто неймовірно смачно! Тепер ніяку шарлотку готувати і не хочеться – цей рецепт яблучного пирога зі сметанною заливкою мій фаворит на даний момент.

Записуйте рецепт, адже цей пиріг виходить дуже смачний!

Інгредієнти:

  • яблука – 2-4 шт залежно від розміру
  • яйця – 1 шт
  • масло вершкове – 150гр
  • сметана – 100гр у тісто+300гр у заливку
  • борошно – 250гр в тісто та 2 ст.л. у заливку
  • цукор – 150гр
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • ванілін або ванільний цукор за смаком
  • кориця за бажанням
  • олія соняшникова для змащування форми

Приготування:

  1. Спочатку зробимо тісто. Змішуємо сметану і розм’якшене вершкове масло, додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Ні сіль, ні цукор додавати не потрібно. Тісто прикриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин.
  2. Потім розкачуємо тісто за розміром форми, укладаємо його, притискаючи до бортів форми. Виделкою робимо кілька проколів. Вийшла основа для пирога.
  3. Кладемо далі нарізані яблука і заливаємо сметанною заливкою. Для заливки змішуємо сметану, яйце, цукор (можна додати ще й ванільний цукор), трохи борошна.
  4. Пиріг готуємо у розігрітій духовці 50-60 хвилин. Температуру виставляємо 180 градусів. Смачний ароматний яблучний пиріг зі сметанною заливкою готовий!

Приємного апетиту, дорогі мої!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: