Маринована редиска з огірками в банці: рецепт заготівлі

Редиска – мій улюблений весняний овоч. Не можу дочекатися її появи на ринку, тому сію насіння на балконі ще у лютому. А коли сезон редиски в самому розпалі, вона з’являється у кожному моєму салаті. Більше того, готую мариновану редиску все літо.

Цей освіжаючий хрумкий салат в банці з’їдається швидше, ніж квашена капуста взимку. Хоча, повірте, її я теж готую майстерно.

Салат з цієї кількості інгредієнтів у мене помістився у 2 банки по 0,7 л. Якщо хочете зробити більшу партію, орієнтуйтеся на такі пропорції.

Інгредієнти:

  • Редиска – 700 г
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Вода – 1 л
  • Оцет – 100 мл
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 6 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний – 5 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 10 шт.

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте маринад. У воді розчиніть сіль та цукор. Додайте насіння гірчиці, лаврові листи та перці горошком. Перемішайте і дайте закипіти маринаду.
  2. Через 5 хвилин після закипання зніміть маринад із вогню, остудіть до кімнатної температури. Тим часом наріжте огірки та редиску кружечками, а цибулю – півкільцями. Зелень посікти.Маринована редиска з огірками в банці: рецепт заготівлі
  3. Першим шаром у вимиті та висушені банки помістіть нарізану зелень. Потім редиску, огірки та цибулю. Далі знову редиску. І так по черзі, доки не закінчаться інгредієнти.
  4. Не соромтеся трохи притискати овочі в банці. В охололий маринад перелий оцет 9%, а лаврові листи вийміть. Перемішайте. Залийте овочі маринадом.Маринована редиска з огірками в банці: рецепт заготівлі

Тепер залишилося закрити банки із салатом герметичними кришками та залишити їх на 6 годин при кімнатній температурі. Я звичайно забуваю про заготівлю на всю ніч. А вранці салат можна куштувати. Якщо ви приготували його із запасом, зберігайте закуску в холодильнику. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: