Маринована редиска з огірками в банці: рецепт заготівлі
Редиска – мій улюблений весняний овоч. Не можу дочекатися її появи на ринку, тому сію насіння на балконі ще у лютому. А коли сезон редиски в самому розпалі, вона з’являється у кожному моєму салаті. Більше того, готую мариновану редиску все літо.
Цей освіжаючий хрумкий салат в банці з’їдається швидше, ніж квашена капуста взимку. Хоча, повірте, її я теж готую майстерно.
Салат з цієї кількості інгредієнтів у мене помістився у 2 банки по 0,7 л. Якщо хочете зробити більшу партію, орієнтуйтеся на такі пропорції.
Інгредієнти:
- Редиска – 700 г
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Вода – 1 л
- Оцет – 100 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор – 6 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний – 5 шт.
- Чорний перець (горошком) – 10 шт.
Приготування:
- Насамперед приготуйте маринад. У воді розчиніть сіль та цукор. Додайте насіння гірчиці, лаврові листи та перці горошком. Перемішайте і дайте закипіти маринаду.
- Через 5 хвилин після закипання зніміть маринад із вогню, остудіть до кімнатної температури. Тим часом наріжте огірки та редиску кружечками, а цибулю – півкільцями. Зелень посікти.
- Першим шаром у вимиті та висушені банки помістіть нарізану зелень. Потім редиску, огірки та цибулю. Далі знову редиску. І так по черзі, доки не закінчаться інгредієнти.
- Не соромтеся трохи притискати овочі в банці. В охололий маринад перелий оцет 9%, а лаврові листи вийміть. Перемішайте. Залийте овочі маринадом.
Тепер залишилося закрити банки із салатом герметичними кришками та залишити їх на 6 годин при кімнатній температурі. Я звичайно забуваю про заготівлю на всю ніч. А вранці салат можна куштувати. Якщо ви приготували його із запасом, зберігайте закуску в холодильнику. Смачного!