Хіт цього сезону: полуничний компот на зиму “Мохіто”
1 Липня, 2022
Полуничний мохіто на зиму – чудово освіжає, тонізує. Має тонкий аромат, приємний свіжий смак. Подаруйте собі літній настрій у холодну зиму! Дуже простий рецепт консервації. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- Полуниця очищена – 500 г
- Лимон – 2 кружечки
- М’ята свіжа – 1 гілочка
- Цукор – 300 г
Приготування:
- Укладаємо в банку очищену без хвостиків полуницю, пару кружечків лимона та гілочку м’яти.
- Заливаємо кип’ятком. Даємо постояти 30-40 хвилин.
- Потім зливаємо рідину в каструлю, додаємо цукор і кип’ятимо, поки цукор не розчиниться (2-3 хвилини після закипання).
- На цьому етапі м’яту можна дістати, а можна залишити в банці за вашим бажанням.
- Переливаємо сироп назад у банку. Закручуємо кришкою, як звичайний компот. Перевертаємо банку, відправляємо її під ковдру і чекаємо, доки вона охолоне.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки