Замість борошна використовую вівсянку: показую, як я готую кабачкові оладки
16 Липня, 2022
Давно перестала додавати борошно до кабачкових оладок! Замість неї використовую вівсянку! Корисно та дуже смачно!
Навіть якщо цілу гору напікати, з’їдають моментально! Звичайно, мова про кабачкові оладки, їх у нашій сім’ї всі просто обожнюють! З додаванням вівсянки вони виходять ще смачнішими, та й користі більше, ніж від борошна!
Інгредієнти:
- Кабачок – 500 г.
- Вівсяні пластівці – 130 г (замочити у віджатому соку від кабачка)
- Сир – 150 г.
- Яйця – 2 шт.
- Солодка паприка – 1 ч.л.
- Сушений базилік – 1 ч.л.
- Сушений часник – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Соняшникова олія – для смаження
Приготування:
- Кабачки злегка чистимо, натираємо на тертці і віджимаємо сік.
- До кабачків натираємо сир і всипаємо замочену вівсянку. Замочувати вівсянку найкраще у віджатому кабачковому соку.
- Вбиваємо яйця, додаємо солодку паприку, сушений базилік, сушений часник і дрібку солі. Добре все перемішуємо до повної однорідності.
- Формуємо оладки і обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін по 3-4 хвилини. Після смаження прибираємо надлишки олії за допомогою паперового рушника.
На мій погляд, подавати найсмачніше з соусом зі сметани, тертого часнику та свіжої зелені. Ну дуже смачно і просто до того ж!
Обсмажувати можна і зовсім, без олії, так оладки вийдуть ще кориснішими. Обов’язково спробуйте приготувати з додаванням вівсянки, зовсім інший смак страви, мені такі подобаються набагато більше, ніж класичні з борошном.
Джерело:
zhyttia.com.ua