Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю

Способів приготування курячого серця дуже багато: їх смажать, варять, тушкують, запікають. Найчастіше роблю з ними котлети тушковані в сметані, але й у такий спосіб готую дуже часто. Серця виходять ніжними, м’якими і смачними.

У моїй сім’ї люблять їсти цю підливу з картопляним пюре чи рисом. Навіть діти із задоволенням їдять, адже вони не дуже шанують страви із субпродуктами, напевно, багатьом матусям це знайомо.

Якщо чесно, я не дуже люблю їх у смаженому вигляді, а ось у тушкованому прямо моя страва. Якщо ще не пробували готувати за таким рецептом, спробуйте це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 600 г
  • Вершки 10% або вище – 220 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки
  • Вершкове масло – 1 ст.
  • Сіль та перець – за смаком

Приготування:

  1. Цибулю нарізала на маленькі шматочки, але можна і більші, надалі вона розчиниться і вийде соус. Потім виклала у каструлю з товстим дном, додала шматочок вершкового масла.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю
  2. До речі, що більше цибулі, то смачнішою і соковитішою буде підливка.
  3. Серця розрізала на дві частини і промила. Якщо є зайвий жир, його краще зрізати, інакше буде занадто жирно. Можна готувати цілком, це вже як самі вирішите.
  4. Виклала субпродукти в каструлю до цибулі та поставила на вогонь.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю
  5. Прикрила кришкою та тушкувала на малому вогні 30 хвилин.
  6. Воду не додавала, у цьому рецепті вона не потрібна. Як видно на фото, у процесі виділиться сік, ось у ньому і тушилися наші серця.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю
  7. Посолила, поперчила та готувала на слабкому вогні ще 30 хвилин.
  8. ПОРАДА! Спробуйте серце, якщо м’яке, то однієї години цілком достатньо, а якщо жорстко, тушкуйте ще хвилин 20.
  9. Потім влила вершки.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю
  10. Прогріла на середньому вогні до загустіння, приблизно кілька хвилин.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю

Все, найніжніша підлива з курячими серцями готова. Гарнір на ваш смак.Ніжніше сердечок не пробувала: приготувала другу страву на вечерю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: