Мариновані кабачки на зиму без стерилізації
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Закриваю достатньо банок, але рідко вони залишаються до весни. Зараз, коли сезон, у багатьох буває питання, що приготувати з кабачків на зиму. Готую таку заготівлю без стерилізації, не перший рік, виходить смачно та відмінно зберігаються.
Інгредієнти:
Спеції:
- Кріп (парасольки)
- часник
- перець горошком (у мене суміш)
- лавровий лист
- гвоздика (за бажанням)
Маринад:
- Вода 1 л
- Сіль 50 г
- Цукор 120 г
- Оцет 9% 120мл.
Приготування:
- Кабачки для рецепту краще використовувати молоді, щоб не видаляти шкірку та насіння.
- Заготівлі я роблю в 1 літрових банках, нарізаю брусочками кабачки, за розміром банки.
- Банки та кришки я не стерилізувала, просто промила з содою та висушила.
- На дно банки кладемо спеції, спеції так само як і при засолюванні огірків кладіть будь-які, за смаком. У мене парасольки кропу, часник.
- Перець горошок, суміш. Можна брати чорний горошок, запашний горошок, також якщо вітаєте в маринадах гвоздику, додайте по 1 шт. на банку.
- Лавровий лист, я один ламаю наполовину і по банках.
- Викладаємо щільно кабачки, як огірки.
- Заливаю кип’ятком, прикриваю кришками і залишаю на 15 хвилин.
- Потім воду виливаю, на той час у мене вже скипіла повторно чиста вода, заливаю вдруге та залишаю ще на 10 хвилин.
- Поки банки стоять, кип’ятчу маринад, знову ж таки із чистої води. Можна злити воду з банок у каструлю і на цій воді приготувати маринад як Вам зручніше.
- У гарячу воду додати сіль та цукор, як закипить влити оцет 9%, дати закипіти і маринад готовий.
- Другу воду з кабачків виливаємо та заливаємо відразу ж маринадом.
- Закручуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо чимось теплим і залишаємо до повного остигання.
- Потім забираємо на постійне місце зберігання.
Джерело:
zhyttia.com.ua