Взимку шкодувала, що зробила мало такої закуски із кабачка на зиму

Вітання! Сьогодні хочу поділитися заготівлею кабачків на зиму під назвою “Юрчик”. Як завжди наприкінці сезону господині не знають куди подіти кабачки, цей рецепт прийде на допомогу. Виходить дуже смачна закуска під м’ясо, під рибу просто смакота.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг
  • болгарський перець – 1 кг
  • помідори – 1,5 кг
  • петрушка – 150 гр
  • часник – 2 головки
  • сіль – 80 гр
  • цукор – 200 гр
  • соняшникова олія – 300 мл
  • оцет 9% – 100 мл
  • перець чорний горошок – 12 шт
  • перець чорний запашний – 4 шт
  • лавровий лист – 3 шт

Приготування:

  1. Кабачки та солодкий болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Щоб закуска вийшла яскрава і красива на вигляд, використовуйте червоний і жовтий перець, ми любимо саме із зеленим перчиком, закуска відрізняється від салату, як кажуть все залежить від вашого бажання та смаків.
  3. Помідори, часник та пучок петрушки пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Виливаємо масу в каструлю, додаємо сіль, цукор, олію, оцет і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  5. Як закипить, кладемо підготовлені кабачки, тушкуємо 1 годину, не забуваючи іноді помішувати Цим часом підготуємо банки та простерилізуємо.
  6. Відразу гарячою розкладаємо закуску по банкам, закриваємо кришками, укутуємо і залишаємо до охолодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: