Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало.

Кабачки, закриті з морквою та солодким перцем, часником та зеленню – це проста, але смачна закуска-салат, що ви точно станете завжди робити на зиму.

Інгредієнти:

  • кабачки, 2.5 кг
  • морква, 3 шт.
  • цибуля, 4 – 5 шт
  • солодкий перець, 500 г
  • часник, 2 голівки
  • зелень по пучку
  • перець чорний, 2 ч. л
  • сіль звичайна, 2 ст.л
  • цукор, 3 ст. л
  • оцет 9%, 150 г
  • олія соняшникова, 150 мл
  • у кожну 0.7 л банку: лавровий лист, 1 шт., перець горошком 4 шт., гвоздика, 1 шт. за бажанням

Приготування:

  1. Кабачки ріжемо соломкою, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, солодкий перець та цибулю півкільцями.
  2. Часник беріть великий, ріжемо разом із зеленню і за смаком із гострим перчиком дрібно.
  3. Овочі та зелень з часником змішуємо, посипаємо сіллю та цукром, перцем, вливаємо олію та оцет, добре перемішуємо. Залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати
  4. У чисті баночки розкладаємо всі зазначені інгредієнти та заповнюємо їх салатом, трохи ущільнюємо та заливаємо соком.Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати
  5. Накриваємо кришками і ставимо баночки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду по плечі банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.
  6. Закручуємо кришки, банки перевертаємо і укутуємо до охолодження.

Салат зберігаємо у підвалі або у коморі, на балконі.Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Така закуска виходить дуже смачною, з легкою, пікантною ноткою в міру гострою. Але ви можете перетворити її на гострішу, якщо любите такі страви, додавши більше гострого перцю.Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: