Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало.
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Кабачки, закриті з морквою та солодким перцем, часником та зеленню – це проста, але смачна закуска-салат, що ви точно станете завжди робити на зиму.
Інгредієнти:
- кабачки, 2.5 кг
- морква, 3 шт.
- цибуля, 4 – 5 шт
- солодкий перець, 500 г
- часник, 2 голівки
- зелень по пучку
- перець чорний, 2 ч. л
- сіль звичайна, 2 ст.л
- цукор, 3 ст. л
- оцет 9%, 150 г
- олія соняшникова, 150 мл
- у кожну 0.7 л банку: лавровий лист, 1 шт., перець горошком 4 шт., гвоздика, 1 шт. за бажанням
Приготування:
- Кабачки ріжемо соломкою, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, солодкий перець та цибулю півкільцями.
- Часник беріть великий, ріжемо разом із зеленню і за смаком із гострим перчиком дрібно.
- Овочі та зелень з часником змішуємо, посипаємо сіллю та цукром, перцем, вливаємо олію та оцет, добре перемішуємо. Залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.
- У чисті баночки розкладаємо всі зазначені інгредієнти та заповнюємо їх салатом, трохи ущільнюємо та заливаємо соком.
- Накриваємо кришками і ставимо баночки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду по плечі банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.
- Закручуємо кришки, банки перевертаємо і укутуємо до охолодження.
Салат зберігаємо у підвалі або у коморі, на балконі.
Така закуска виходить дуже смачною, з легкою, пікантною ноткою в міру гострою. Але ви можете перетворити її на гострішу, якщо любите такі страви, додавши більше гострого перцю.
Джерело:
mandarynka.com.ua