Помідори на зиму. Дуже смачний рецепт

Помідори за цим рецептом більше схожі на класичні, бочкові овочі. Вони такі ж щільні, ароматні, з легкою кислинкою та насолодою, просто відмінна закуска.

Інгредієнти:

  • помідори, 2 кг
  • часник, 9 зуб.
  • петрушка пучок
  • перець горошком, 30 шт.
  • сіль, 1 ч.л
  • цукор, 2 ст.л
  • оцет 9%, 2 ст.л
  • олія, 2 ст.л

Приготування:

  1. Помідори вибирайте щільні, не м’які, можна для краси брати червоні, жовті та рожеві томати.
  2. Ріжемо помідори на дві частини. Часник ріжемо часточками, зелень промиваємо.
  3. У чисті банки укладаємо до половини томати, зверху часник, петрушку, можна кріп та базилік, перець 10 горошин у кожну банку. Докладаємо помідори.
  4. Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль і цукор, оцет та олію, виходячи з того, що їх кількість вказано  на 1 банку. Значить у цьому випадку, всипаємо 6 ст.л. цукру, 3 ч.л. солі, 6 ложок оцту.
  6. У кожну банку вливаємо олію і заливаємо киплячим розсолом.Помідори на зиму. Хоч 100 банок закривай, все одно буде мало
  7. Закручуємо кришками, перевертаємо банки і накриваємо до охолодження.Помідори на зиму. Хоч 100 банок закривай, все одно буде мало

Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.

Томати просто розкішні, вони відмінно підходять до картопляного пюре з відбивними, відвареного рису з овочами та запеченою рибою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: