Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння

Сирий, гострий соус на зиму з помідорів, хрону та часнику. Відмінно підходить хоч до м’яса, хоч до овочів тощо. Ця закуска не вариться на плиті і не стерилізується, довго і добре зберігається в прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • Помідори 2 кг (вже очищені від усього непотрібного)
  • Корінь хрону 200 г
  • Часник 200 г
  • Сіль 1.5-2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л. (за бажанням)

Приготування:

  1. Для того, щоб закуска вийшла красивого, яскраво-червоного кольору, помідори краще використовувати червоні.
  2. Я використовую які є, жовту частину додаю, закуска вийде трохи бліда, але на смак це не вплине.
  3. Також бажано для цього рецепту брати м’ясисті помідори, тоді в процесі зберігання закуска не буде водянистою.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  4. Також для рецепту знадобляться часник і корінь хрону.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  5. Я спочатку беру пакет (закріплюю його щільно гумкою) на м’ясорубці і прокручую хрін і часник (решітку використовую дрібну).Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  6. Далі пакет з подрібненим часником і хріном знімаю і прибираю вбік.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  7. Тепер перекручую помідори, можна чергувати помідори-часник-хрін, як зручніше.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  8. У зручній каструлі чи іншій ємності з’єднати помідори, хрін та часник.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  9. Додати цукор, я на цю кількість інгредієнтів додаю 1 ст. л. цукру. Цукор додавати чи ні, особиста справа кожного, це залежить і від смаку помідорів і від Ваших уподобань, все індивідуально, я додаю.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  10. Сіль теж додайте за смаком, спочатку додайте 1 ст. л., спробуйте, мені достатньо 1.5 ст. л.
  11. Перемішати, дати постояти 1-3 години, періодично перемішуючи і, якщо потрібно, додаючи сіль за смаком.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння
  12. Розливаю заготівлю по банкам, які я добре промила та просушила в духовці.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння

Зберігати можна в холодильнику, якщо готуєте невеликими порціями.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння

Або в льоху, до весни зберігається завжди, у мене принаймні. Тут головне кількість часнику і хрону не скорочувати, а так само не варто робити закуску малосольною.Гостра закуска з помідорів на зиму, яка всю зиму простоїть без оцту та варіння

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: