Незвичайний рецепт із звичайної курки: всього півгодини і подаю
21 Жовтня, 2022
Для обіду чи вечері нашвидкуруч рецепт просто чудовий. Усього 30 хвилин і можна накривати на стіл! Та й для різноманітності теж супер, коли просто смажена чи запечена курка набридають!
Інгредієнти:
- Куряче філе (у мене стегна, вони найсоковитіші) – 4 шт.
- Печериці – 250 г.
- Помідори чері – 100 г.
- Вершки 20% – 200 мл.
- К0ньяк – 60 мл.
- Сіль
- Чорний перець
- Копчена паприка – 0,5 ч.л.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Сушений часник – 0,5 ч.л.
- Чилі перець – 1/4 ч.л.
- Свіжий часник – 1-2 зубчики
- Вершкове масло
- Соняшникова олія
Приготування:
- 1. На суміші вершкового та соняшникової обсмажуємо курку з двох сторін на сильному вогні до золотистого кольору .У процесі не забуваємо посолити та поперчити.
- 2. Коли курка добре підрум’янилася з двох сторін, вливаємо к0ньяк, підпалюємо та фламбуємо до випаровування. По готовності прибираємо курку зі сковороди.
- 3. У ту ж сковороду відправляємо нарізані на пластини печериці і смажимо 3-4 хвилини.
- 4. Потім додаємо копчену паприку, сушений часник, пластівці чилі, каррі, натираємо пару зубчиків часнику, тушкуємо ще 3-4 хвилини і вливаємо вершки.
- 5. Доводимо до кипіння, повертаємо курку в сковороду, додаємо помідори і готуємо під кришкою до загустіння соусу (7-8 хвилин).
Залишилося подати цю красу до столу, заздалегідь прикрасивши зеленню! Аромат по всій кухні стоїть приголомшливий!
Гарнір підійде будь-який! Навіть якщо сухий вчорашній рис подати, буде смачно! Найпростіший рецепт із родзинкою та правильно підібраними спеціями! Обов’язково готуйте, куштуйте і радуйте близьких такою смачною курочкою!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки