Коли мені хочеться смачненького супу, готую суп “по-польськи”
21 Жовтня, 2022
Сьогодні хочу поділитися з Вами дуже смачним рецептом огіркового супу “по-польськи” – я завжди його готую, коли хочеться смачного супу.
Інгредієнти:
- М’ясо на кістці – 500 гр.
- Вода – 2-2,5 л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цибулина – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні чи мариновані – 5 шт. (500 гр)
- Огірковий розсіл – 150 мл.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1-2 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Борошно – 1 ч.л.
- Вода – 100 мл.
- Зелень – за смаком
Приготування:
- Приготуємо м’ясний бульйон. Беремо каструлю 3,6 літрів, заливаємо воду і кладемо м’ясо на кістці.
- При необхідності знімаємо накип, як тільки накип перестане з’являтися, додаємо сіль одну чайну ложку, кладемо цибулину і лавровий лист. Варимо до готовності м’яса на маленькому вогні.
- У мене за часом займає півтори години, все залежить від м’яса, курка буде готова за хвилин сорок.
- Як м’ясо буде готове вийняти шумівкою в окремий посуд, а в бульйон кладемо порізану і промиту картоплю.
- На сковороді обсмажити цибулю до напівпрозорості, потім додати моркву і обсмажити ще пару хвилин.
- Кладемо в каструлю і відразу додаємо натерті огірки та вливаємо розсіл.
- Варимо до готовності овочів хвилин 7.
- Відокремимо від кісток м’ясо і додаємо в суп, додаємо сіль, чорний перець.
- Сметану змішаємо з гарячою водою і додаємо 1 ст.л. борошна, ще раз перемішаємо.
- Вливаємо в готовий суп, доводимо до кипіння і варимо ще хвилини.
- Додаємо зелень за смаком (щоб зелень не втратила свій колір додайте дрібку соди разом із зеленню).
Готово!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки