Тюфтельки з минтаю в сметані
від Denzhyttya
29 Жовтня, 2022
Коли м’ясні котлети та тюфтельки набридли, я роблю їх із риби та тушу у сметанному соусі. Виходить дуже смачно, соковито, я думаю вам сподобаються ці тюфтельки.
До речі, їх можна готувати з будь-якої риби, мені подобається робити їх з минтаю, іноді роблю з горбуші – теж смачно.
Інгредієнти:
- філе риби – 800 гр
- яйця – 1 шт
- хліб – 50-70 гр
- цибуля – 1-2 шт
- сметана або вершки – 200-250 мл
- борошно – 1 столова ложка
- вершкове масло – невеликий шматочок, приблизно 1 столова ложка
- сіль за смаком
- перець за смаком
*Можливо, знадобиться манка
Приготування:
- Нам знадобиться філе минтаю (ну чи іншої риби). Пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у фарш за допомогою блендера. Також через м’ясорубку пропускаємо цибулю.
- Кладемо в рибний фарш яйце, розм’якшене вершкове масло та хліб, розмочений у молоці чи воді. Сіль та спеції кладемо на свій смак. Але рекомендую не захоплюватися спеціями, бо вони перебиватимуть вершковий смак соусу.
Якщо фарш вийшов за консистенцією рідкий – можна додати трохи манки.
- З фаршу формуємо невеликі тюфтельки, обвалюємо у борошні. Потім обсмажуємо із двох сторін на сковороді на сильному вогні 2-3 хвилини. Смажимо до легкої рум’яності. Це потрібно для того, щоб тюфтельки добре тримали форму. Ну і так смачніше виходить.
- Потім додаємо на сковороду сметану, змішану з невеликою кількістю води (вода обов’язково потрібна щоб сметана не згорнулася). Замість сметани можна взяти вершки.
- Тушимо на помірному вогні 10-15 хвилин, наприкінці можна додати посічену зелень.
Подаємо ці рибні тюфтельки з будь-яким гарніром, дуже смачно з відвареною картоплею або пюре, рисом та ін.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua