Маринована капуста “медова”: яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна

Цьому рецепту маринованої капусти, як на мене, рівних немає! Один раз спробували і тепер жити не можемо без такої капустки! Подаю і як самостійну закуску, і як салат, і як доповнення до м’яса та гарнірів.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг.
  • Буряк – 1 кг.
  • Червона цибуля – 200 г.
  • Стебла селери – 200 г.
  • Петрушка – 50 г.
  • Кріп – 50 г.
  • Кінза – 50 г.
  • Гострий перець – 50-100 г (за смаком)
  • Часник – 2 головки

Маринад:

  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець горошком – 1 ч.л.
  • Запашний перець – 1 ч.л.
  • Коріандр у зернах – 1 ч.л.
  • Цукор – 120 р.
  • Сіль – 70 г.
  • Мед – 130 г.
  • Оцет 9% – 200 мл.

Приготування:

  1. Капусту ріжемо великим пір’ям, шириною близько 5 см., А буряк ріжемо на пластини. На дно потрібної ємності укладаємо шар буряка, а потім пір’я капусти.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачнаКачан у капусти не зрізаємо, саме за рахунок нього капуста буде тримати форму в процесі всього маринування.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
  2. Наступним шаром укладаємо грубо нарізану зелень петрушки, кропу, кінзи та селери разом із стеблами.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
  3. Далі закладаємо червону цибулю чверть кільцями, кільця гострого чилі та пластини часнику. Зверху укладаємо частину капусти, щоб вона повністю покривала каструлю.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
  4. У киплячу воду відправляємо лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, коріандр у зернах, сіль та цукор. Додаємо мед, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до перших бульбашок, знімаємо з вогню і вливаємо 9% оцет.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
  5. Заливаємо капусту гарячим маринадом, встановлюємо гніть і залишаємо при кімнатній температурі рівно на три доби.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачнаМаринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
  6. Через три дні дістаємо, прибираємо верхній шар капусти, ретельно перемішуємо, потім повертаємо капусту, знову ставимо під гніт і залишаємо ще на три доби.Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна

Через три дні капуста повністю готова, залишилося дістати, нарізати і подати до столу! Нарізаємо, до речі, кому як подобається. Мені до душі велика нарізка!Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна

У цій капусті чудово абсолютно все! І колір, і аромат, і, звичайно, приголомшливий яскравий смак! А хрусткість просто зашкалює!Маринована капуста "медова": яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна

Буряк ні в якому разі не викидаємо, він теж дуже смачний виходить! Готову капусту зберігаємо у контейнері з маринадом у холодильнику чи на балконі. Довше, ніж на тиждень, вона у вас не затримається, це я вам точно говорю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: