Я просто беру 1 кг картоплі, голівку часнику та запікаю у духовці. Смачна вечеря без витрат і зайвого клопоту
від Denzhyttya
29 Жовтня, 2022
Таку картоплю я можу навіть на свято подати. І взагалі, майже на всі свята у нас чомусь картопля найчастіше йде як гаряча страва. Не знаю, чому саме картоплю готуємо. Напевно, тому що дуже сильно її любимо.
Рецепт, про який розповім у цій статті, є максимально простим. Інгредієнтів мало: картопля і часник. Ну і ще дещо.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Олія соняшникова або оливкова – 3-4 столові ложки
- Сіль за смаком
- Спеції (прованські трави та ін) за смаком
- Гострий перець за смаком
Приготування:
- Для цієї страви я люблю брати дрібну картоплю. Мені здається, вона найсмачніша виходить. Таку називають ще “бебі-картопля”, можна взяти молоду картоплю, але це лише влітку, зараз не сезон. Ну а взагалі підійде абсолютно будь-яка картопелька. Якщо велика, просто розріжте на 2 частини.
- Щодо шкірки: саме для цього рецепту я не знімаю шкірку, просто добре мию картоплю. Якщо ви ну ніяк не можете їсти картоплю зі шкіркою, то, звичайно ж, зріжте її.
- Картоплю підготували, тепер займемося часником. Нам знадобиться ціла головка. Часник розділяємо на зубчики.
- Пару зубчиків подрібнюємо – через прес або дрібно січемо. Ще пару залишаємо непочищеними: вже готову картоплю можна посипати посіченим часником.
- Підготовлену картоплю кладемо у форму, додаємо непочищені зубчики часнику, сіль за смаком, спеції за смаком: італійські чи прованські трави ідеально підійдуть. Але можна взяти інші спеції. Також наливаємо трохи олії (соняшникову або оливкову).
Для тих, хто любить гостре, можна додати на смак червоний перець.
- Ну а далі ви знаєте, що робити: запікаємо в духовці до готовності і відразу ж, поки гаряча картопля, подаємо на стіл, посипавши зеленню і часником. Аромат такий стоїть апетитний!
Поки писала цю статтю, аж самій захотілося такої картоплі, тож я побігла готувати!
Ну а вам бажаю приємного апетиту!
Джерело:
zhyttia.com.ua