Рецепт плавленого сиру за 15 хвилин
5 Листопада, 2022
З таким сиром будь-який бутерброд буде вдвічі смачнішим і апетитнішим. Сир виходить дуже смачний і ні чим не гірший за магазинний, а приготування за часом займає хвилин 15.
Інгредієнти:
- Сир домашній – 400гр.
- Яйце – 1шт.
- Вершкове масло – 80гр.
- Сіль – 1/2ч.л.
- Цукор – 1/2ч.л.
- Сода – 1/2ч.л.
- Лимонна кислота – 1/4ч.л.
Для начинки:
- Зелень кропу – за смаком
Приготування:
- У миску кладемо сир, домашній. Чим жирніший сир, тим м’якшим і смачнішим плавлений сир.
- Розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор та соду.
- Примітка. Важливий момент!!! Якщо сир недостатньо кислий, сода не погаситься, в результаті сир не плавитиметься як належить, і готовий сир буде з присмаком соди. Щоб цього не сталося, потрібно додати лимонну кислоту.
- Додаємо вершкове масло та пробиваємо блендером до однорідності. Якщо немає блендера, необхідно попередньо перетерти сир через сито.
- Сода починає гаситися і сирна маса стає повітряною.
- Ставимо миску (у мене вогнетривка каструля) на водяну баню і помішуючи варимо до розплавлення сиру хвилин 8-10. За бажанням додаємо начинку, я сьогодні додала зелень кропу, можна додати гриби.
- Додаємо начинку та перемішуємо, відразу знімаємо з вогню, переливаємо в контейнер для зберігання, відправляємо в холодильник до повного охолодження. Сир готовий, можна починати дегустацію.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки