Дуже смачний і всім відомий торт «Карпатка»: ділюсь класним рецептом
від Denzhyttya
27 Листопада, 2022
Готую смачний торт «Карпатка», рецепт у мене свій не класичний, але мені так більше подобається, ніжніше виходить.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода 80 мл
- Молоко 80 мл
- Вершкове масло 60 грам
- Яйця С1 4,5 шт
- Цукор 15 грам
- Сіль 1/3 ч. л.
- Борошно 120 грам
Крем:
- Молоко 400 мл
- Яйця 2 шт
- Цукор 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний або борошно 40 грам
- Вершковий сир 200 грам
- Вершкове масло 180 грам
Конфітюр:
- Вишня заморожена 300 грам
- Цукор 50 грам
- Кукурудзяний крохмаль 9 грам
Приготування:
КОРЖІ.
- Молоко та воду змішую, додаю цукор, сіль та вершкове масло. Ставлю на вогонь, нагріваю, щоб масло, сіль та цукор розтопилися.
- У гаряче молоко всипаю відразу все борошно і швидко перемішую заварюю тісто. Сотейник залишається на плиті та на середній температурі, постійно помішуючи випарюю рідину. Тісто збереться в єдину грудочку без вкраплень борошна. Коли на дні утворюється така борошняна кірка, можна знімати.
- Тісту даю охолонути так, щоб залишалося гарячим, але можна було торкатися пальцями. Тоді міксером або лопаткою вмішую по 1 яйцю. Останнє яйце обов’язково збовтую в окремій мисці та вливаю потроху, доводжу тісто до потрібної консистенції. Усього мені знадобилося 4 яйця і половина цілого.
- Поділяю тісто на дві частини і кожну розподіляю у формі для запікання. Я використовую форму 22 см у діаметрі. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна. Перед випіканням я ще присипала коржі пелюстками мигдалю.
- Ось такі коржі у мене вийшли.
КРЕМ.
- Яйце змішую з цукром, крохмалем або борошном та ваніліном. Потім тонким струмком вливаю молоко і продовжую перемішувати.
- Ставлю на вогонь і при безперервному помішуванні заварюю крем до густої консистенції. Коли крем загусне, утвориться пара і з’являтимуться великі бульбашки знімаємо та охолоджуємо.
- Розм’якшене вершкове масло збиваю міксером, додаю вершковий сир, ще раз збиваю.
- Потім порціями додаю заварну основу і продовжую збивати.
- КОНФІТЮР. Вишню розморожую, викладаю на сковорідку разом із соком. Змішую з цукром і кукурудзяним крохмалем, в цей момент холодна вишня не нагріта, якщо буде вже гарячою, то крохмаль піде грудочками. Тепер вмикаю вогонь і постійно помішуючи доводжу вишню до загустіння, потім даю повністю охолонути.
- ЗБІРКА. Збираю торт у кільці діаметром 22 см, на дно кладу перший корж і розподіляю по ньому половину ягідного конфітюру.
- Заливаю кремом, вирівнюю шар. І викладаю другу частину вишневого конфітюру.
- Корж має нерівності і з нижньої сторони такі великі виїмки, які потрібно спочатку заповнити кремом, а тільки потім покласти зверху основного шару крему.
- Затягую форму і відправляю в холодильник приблизно на 8 годин для стабілізації крему.
- Після охолодження верхівку обов’язково присипаю цукровою пудрою, як сніг на Карпатах (звідси й назва торта).
Ось такий красивий та неймовірно смачний наш тортик вийшов у розрізі.
Джерело:
plyashka.com
Позначки