Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства

Пиріжки виходять пишні, м’якенькі та ніжні, а завдяки сметані не черствіють кілька днів, залишаються такими ж м’якими та ніжними. Зберігайте рецепт, і обов’язково спробуйте приготувати саме так, впевнена, вам сподобається!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Кефір 250 мл
  • Сметана 60 г
  • Олія 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор ½ ст. л.
  • Сода ½ ч. л.
  • Борошно 450 г +/-

Начинка:

  • Горох 250-300 г
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 велика головка

Приготування:

НАЧИНКА.

  1. Спочатку я готую начинку, тому що їй потрібно буде охолонути, можна приготувати заздалегідь на 1-2 дні. Промиваю горох, заливаю водою та варю до м’якості під кришкою на невеликому вогні. Утворюватиметься піна, знімайте її.
  2. У мене до кінця приготування практично випарувалась вся рідина, але я все одно злила залишки, щоб горох був густим і без води. Буває, що під час варіння википає вся вода, тоді її потрібно просто підливати. Я люблю варити горох довго, щоб він розварився практично в пюре і все одно потім ще трохи проходжуся блендером, щоб вийшло однорідніше горохове пюре. Але це вже справа смаку.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту
  3. Ріпчасту цибулю обсмажую до золотистого кольору і додаю в горохове пюре, обов’язково солю, перемішую і начинка готова.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту

ТІСТО.

  1. Поки начинка охолоджується готую тісто, воно без дріжджів. Зазвичай ми готуємо це тісто тільки на кефірі, але цього разу я додала ще сметану, щоб тісто вийшло ніжнішим. Так само сюди йде половина яйця, дві столові ложки олії, сіль та цукор.
  2. Борошно змішую із содою обов’язково просіюю. Замішую м’яке тісто спочатку в мисці, а потім уже на робочій поверхні. Постарайтеся не додавати дуже багато борошна, бо ви заб’єте тісто і воно вийде жорстким. Накриваю мискою в якій вимішувала тісто і залишаю відпочити на 15-20 хвилин.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту
  3. Готове тісто поділяю на шматочки і потім кожен злегка округлю, розкачую в коло діаметром приблизно 15 см. У центр кладу столову ложку густої начинки. Після охолодження горох помітно густіє.
    Защипую, як звичайний пиріжок, перевертаю, злегка притискаю, щоб вирівнявся.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту
  4. Сковороду розігріваю до середньої температури, наливаю трохи олії, викладаю пиріжки і обсмажую під закритою кришкою з двох боків до рум’яного кольору.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту
  5. Потім викладаю на паперові серветки, щоб увібралася зайва олія, такі пиріжки у мене ніколи не бувають жирними, тому що жирне я не люблю, від цього і олії наливаю зовсім небагато, щоб просто не на сухий смажити. Важливо не класти пиріжки на холодну сковороду, так вони вберуть всю непотрібну олію, сковорода повинна бути ідеально розігріта, не сильно і не слабко, тоді олією не наситить. Під кришкою пиріжки відмінно піднімаються і виходять дуже ніжними та м’якими.Найсмачніші бездріжджові пиріжки мого дитинства: такі пиріжки з горохом нам мама завжди готувала - смачно, ситно, економно, не черствіють завдяки такому тісту

Пиріжки виходять пишні, м’які та ніжні, а завдяки сметані не черствіють кілька днів, залишаються такими ж м’якими та ніжними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: