Смак тепла та ніжності: простий шоколадний торт

Давайте приготуємо торт, для якого не потрібно відміряти інгредієнти на вагах. Основні складові, а саме кефір, борошно і цукор, беруться рівно по одній склянці. Готується торт простіше простого і при дотриманні всіх пропорцій і рекомендацій, виходить завжди, він вологий і супер шоколадний.

Інгредієнти:

Коржі:

  • борошно 1 скл. ( 200 мл )
  • кефір 3,2% 1 скл.
  • цукор 1 скл.
  • какао 2 ст. л.
  • олія 2 ст. л.
  • яйце 2 шт.
  • розпушувач 1 ч. л.

Крем:

  • сметана 20% 200 гр.
  • сир 300 гр.
  • цукор 3 ст. л. або за смаком

Глазур:

  • сметана 20% 3 ст. л.
  • цукор 2 ст. л.
  • какао 1 ст. л.
  • масло вершкове 30 гр.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне для коржів. Кефір і яйця дістати з холодильника за 2-3 години.ba2399b23a1b99869994dd611656f445
  2. У миску розбити яйця, всипати цукор. Якщо не любите сильно солодкі десерти, то можна додати лише дві третини склянки цукру.b236350267dd8d3feca9c52e4ca5b0db
  3. Збити міксером, щоб крупинки розчинилися. Влити кефір.f3d46145294d9a32888e665117c579db
  4. Борошно і какао ( столові ложки брати з гіркою ) просіяти в яєчну суміш.6a71e2df39b2e2efd60b690bd4495812
  5. Додати розпушувач.557c14c87ca717c9cc4c58dba1f88a63
  6. Перемішати за допомогою міксера. Влити  олію.486fca425ec6c04c6e9746ee70e74c78
  7. Знову ненадовго включити техніку. У підсумку вийде гладке шоколадне тісто, яке на перший погляд може здатися трохи рідким, але так і повинно бути.3f0abcf6443a838c346df188f202b88f
  8. Вилити його в форму, застелену пергаментом. Тут діаметр 20 сантиметрів.fd0a7b5c5d7e3470507381f4c96ced82
  9. Випікати в духовці при 170 градусах 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою, проткнувши корж в центрі. На ній не повинно бути непропеченого тіста.
  10. Звільнити корж від форми і дати охолонути.cc3be98720d0c9d4707d1505ad37c4cf
  11. Для крему з’єднати сир, сметану і цукор. Пробити занурювальним блендером. Маса повинна бути досить густою, без крупинок.d0a0574429c6d238210e3e189c2156f7
  12. Охололу основу розрізати на 3 коржі. Укласти один з них в роз’ємну форму, розподілити половину сирного крему.d02c101cd737853f0999216f614c2ebf
  13. Зібрати весь торт. У такому вигляді залишити його для просочення на 3-4 години.dafd022ac766e47bbca63ed83250f3b8
  14. Приготувати шоколадну глазур. Для цього в ковшик викласти сметану, какао і цукор.
  15. На невеликому вогні при постійному помішуванні дочекатися появи перших бульбашок. Додати вершкове масло.b0d1cc21e81eae66364d65b037c815ea
  16. Отриманою масою покрити верх і боковинки торта.eeda2f54b1d932e7e4a38dc5338e60e2
  17. Прибрати в холодильник на пару хвилин, щоб глазур трохи схопилася. Шоколадний торт готовий. Він м’який, вологий, соковитий і дуже смачний.6f38e9c1156b200e9e6e001feef1e461

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: