Рецепт м’ясної страви, яку можна приготувати тільки восени

  • Варто спробувати!

Інгредієнти:

  • Свинина 800 г
  • Айва 3 шт.
  • Цибуля 1шт
  • Червоне вино100 мл
  • Курячий бульон100 мл
  • Лимонний сок 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець духмяний 0,5 ч. л.
  • Кориця 0,25 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Зелень за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Айву очистити від шкірки, наріжте на шматочки і приберіть кісточки. Обсмажте на сковороді в рослинній олії і викладіть на тарілку.
  2. У цій же олії обсмажте свинину (на великому вогні до підрум’янення) і викладіть на іншу тарілку.
  3. Почистіть і наріжте на кільця цибулю. Обсмажте до золотистого кольору, після чого додайте вино, запашний перець і лавровий лист. Тримайте на вогні до випарювання рідини.
  4. Додайте бульйон, роздавлений часник і лимонний сік. Тушкуйте цибулю в соусі ще пару хвилин. Потім додайте м’ясо, сіль і перець. Стежте, щоб рідина повністю не випарувалася (додайте окріп або бульйон за потреби). Тушкуйте м’ясо півгодини.
  5. За кілька хвилин до готовності додайте до м’яса айву, акуратно перемішайте і дайте страві трохи постояти. Подавайте його в присипаному свіжою зеленню вигляді.

Таке м’ясо легко може стати основою теплого салату, але краще всього подавати його на великому блюді, а гарнір (картопля або крупи) – окремо. Цей рецепт тушкованої свинини особливо підходить тим, хто недолюблює це м’ясо за специфічний запах. Саме таким способом приготування можна розкрити його максимально вигідно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: