Домашні котлети зі смаженою цибулею (без яєць)

У цих соковитих домашніх котлетах ви не відчуєте цибулі (хоча її там багато), тому що додається вона у фарш не сирою, а обсмаженою і подрібненою у кашку. А ще котлети виходять дуже ніжними за рахунок того, що в фарш не додаються яйця.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячо-яловичий – 650 г
  • Цибуля ріпчаста – 350 г
  • Хліб (вага без скоринок) – 60 г
  • Молоко – 50-70 мл
  • Масло вершкове – 25 г
  • Олія – 60-75 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сухарі панірувальні – 45 г

Приготування:

  1. З хліба зрізаємо скоринки, м’якуш розламуємо на шматочки і викладаємо в миску. Заливаємо хліб молоком та залишаємо на 10 хвилин. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібно.
  2. На сковороді розігріваємо 30 мл олії, викладаємо туди цибулю. Зверху додаємо 25 г масла.
  3. Обсмажуємо цибулю на вогні нижче середнього приблизно 7-10 хвилин, до прозорості та легкого золотистого відтінку.
  4. Потім цибулю подрібнюємо блендером у кашку та викладаємо в миску. Можна подрібнити цибулю у м’ясорубці.
  5. У миску до цибулі додаємо фарш. Хліб віджимаємо від залишків молока і додаємо в миску. Потім додаємо сіль та перець. Фарш добре вимішуємо до однорідності та відбиваємо, піднімаючи його та різко кидаючи в миску.
  6. З фаршу мокрими руками формуємо котлети середнього розміру. Приблизна вага моїх котлети – 85 г. Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях.
  7. На сковороді розігріваємо олію, яка залишилася (30-45 мл). Олія має повністю покривати дно сковороди. Потім викладаємо котлети.
  8. Обсмажуємо котлети на середньому вогні невеликими партіями приблизно по 4-7 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Перекладаємо домашні котлети зі смаженою цибулею на тарілку та подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: