Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Консервую ароматні мариновані лисички! Взимку баночка таких грибів з’їдається моментально, дуже смачно виходить!
По-справжньому королівська закуска! На будь-якому застілля такі грибочки їдять не гірше за дорогу ікру! Щороку намагаюся зробити хоча б баночок 5, а взагалі чим більше, тим краще!
Нам знадобиться на вихід 2,5 л:
- Лисички – 2,5 кг.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
- Гвоздика – 5 шт.
- Зерна коріандру – 0,5 ч.л.
- Насіння кропу – 1 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 1,5 ст.л.
- Оцет 9% – 0,5 ст.л. на банку об’ємом 0,65 л.
Приготування:
- Лисички ретельно промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо водою до половини і ставимо на вогонь.
- Доводимо до кипіння, чекаємо пару хвилин, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо гриби під холодною водою.
- При такій послідовності кроків жодного сміття на грибах не лишається.
- Промиті лисички знову відправляємо в каструлю, заливаємо догори водою, і варимо 20 хвилин з моменту закипання. У процесі забираємо піну.
- Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, зерна коріандру, насіння кропу (можна замінити на парасольки). Всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння і варимо рівно 3 хвилини.
- Максимально щільно розкладаємо гриби по заздалегідь стерилізованих банках, потім у кожну баночку вливаємо 9% оцет.
- Доверху заливаємо маринадом, що залишився, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо дном вгору і залишаємо так до повного остигання. Укутувати не треба.
Зберігаються такі грибочки у льоху, холодильнику або на балконі в осінній період, коли ще немає сильних морозів.
Взимку, коли відкриєте баночку – не натішитеся! І на застілля, і просто, з картоплею, ароматною олією та цибулькою – просто супер!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки