Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні

Консервую ароматні мариновані лисички! Взимку баночка таких грибів з’їдається моментально, дуже смачно виходить!

По-справжньому королівська закуска! На будь-якому застілля такі грибочки їдять не гірше за дорогу ікру! Щороку намагаюся зробити хоча б баночок 5, а взагалі чим більше, тим краще!

Нам знадобиться на вихід 2,5 л:

  • Лисички – 2,5 кг.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Зерна коріандру – 0,5 ч.л.
  • Насіння кропу – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ст.л. на банку об’ємом 0,65 л.

Приготування:

  1. Лисички ретельно промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо водою до половини і ставимо на вогонь.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
  2. Доводимо до кипіння, чекаємо пару хвилин, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо гриби під холодною водою.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
  3. При такій послідовності кроків жодного сміття на грибах не лишається.
  4. Промиті лисички знову відправляємо в каструлю, заливаємо догори водою, і варимо 20 хвилин з моменту закипання. У процесі забираємо піну.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
  5. Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, зерна коріандру, насіння кропу (можна замінити на парасольки). Всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння і варимо рівно 3 хвилини.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
  6. Максимально щільно розкладаємо гриби по заздалегідь стерилізованих банках, потім у кожну баночку вливаємо 9% оцет.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні
  7. Доверху заливаємо маринадом, що залишився, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо дном вгору і залишаємо так до повного остигання. Укутувати не треба.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні

Зберігаються такі грибочки у льоху, холодильнику або на балконі в осінній період, коли ще немає сильних морозів.Консервую мариновані лисички на зиму: виходять неймовірно смачні, яскраві та ароматні

Взимку, коли відкриєте баночку – не натішитеся! І на застілля, і просто, з картоплею, ароматною олією та цибулькою – просто супер!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: