Швидке тісто для пиріжків на кефірі: виходять пишні, при смаженні не вбирають олію
від Denzhyttya
1 Листопада, 2021
Тісто на кефірі – це безпрограшний варіант, воно завжди вдало виходить і добре пропікається, залишається пишним, м’яким і довгий час свіжим.
Інгредієнти:
- кефір, 500 мл
- сметана, 2 ст.л
- яйце, 1 шт
- сіль щіпка
- сода, 1 ч. л
- борошно, 600 – 700 г
Для приготування морквяної начинки необхідно:
- морква, 400 г
- яблука, 2 шт
- цукор, 2 ст.л
- горіхи волоські за смаком
- лимонний сік, 2 ст.л
- масло вершкове, 20 г
Для начинки з цибулею візьміть:
- зелена цибуля, пучок
- яйця, 6 шт
- сіль перець
Приготування:
- Всі продукти беріть кімнатної температури, щоб тісто вийшло, як потрібно.
- Змішуємо кефір, сметану, сіль, яйце.
- Борошно просіюємо та з’єднуємо з содою, всипаємо в масу та вимішуємо тісто.
- Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
- Для першої начинки моркву та яблука тремо на тертці, викладаємо в сковороду з вершковим маслом, посипаємо цукром, перемішуємо і тушкуємо до готовності.
- Для другої начинки зелену цибулю ріжемо і змішуємо з нарізаними яйцями, солимо за смаком.
- Формуємо пиріжки з різними начинками та обсмажуємо на олії.
Солодкі пиріжки подаємо з чаєм або з молоком, а з цибулею та яйцем, можна подавати зі сметаною.
Джерело:
mandarynka.com.ua