10 простих і смачних рецептів кабачків в духовці
Для любителів легких овочевих страв ми зібрали добірку найсмачніших рецептів кабачків в духовці: від зовсім дієтичних до ситних м’ясних. Підійде навіть дітям і тим, хто постійно стежить за своєю фігурою!
1. Хрусткі кабачки в духовці
Розповідаємо, як зробити ароматну хрустку скоринку!
Інгредієнти:
- 450 г кабачків
- 30 г пармезану
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. оливкової олії
- по 1 ч.л. сушеного часнику
- базиліка і паприки
- 0,5 ч.л. орегано
- дрібка пластівців чилі
- сіль
Приготування:
- Наріж кабачки кружечками, як для смаження на сковорідці. Просоли, перемішай, залиш на 10 хвилин і злий зайвий сік. Розклади їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу.
- Застели деко пергаментом і злегка змасти оливковою олією.
- Висип в пакет борошно і всі спеції, перемішай, додай кабачки і перемішай знову. Розклади їх на деко.
- Зверху присип кабачки тертим пармезаном і відправ в духовку на 12-15 хвилин при 210 градусах. Щоб вони були більш хрусткими, включи ще режим гриль на пару хвилин.
2. Кабачки з сиром і спеціями в духовці
А якщо обваляти кабачкові палички ще і в сухарях, то вони стануть дуже хрусткими.
Інгредієнти:
- 3 кабачка
- 120 г пармезану
- по 0,5 ч.л. базиліка
- чебрецю
- орегано і часникового порошку
- сіль і перець
- зелень
- 2 ст.л. соняшникової олії
Приготування:
- Змішай всі трави і спеції з тертим сиром.
- Наріж кабачки уздовж, виклади на деко і посип зверху пряною сумішшю.
- Збризни кабачки олією і запікай 15 хвилин при 180 градусах.
3. Кабачки з панірувальними сухарями в духовці
Соковита, гарна і оригінальна страва з кабачків!
Інгредієнти:
- 4 кабачка,
- 150 г бекону,
- 1 цибулина,
- 100 г панірувальних сухарів,
- 1 зубчик часнику,
- 1 лимон,
- 4 ст.л. оливкової олії,
- 50 г вершкового масла,
- 2 помідори,
- 4 ст.л. тертого сиру.
Приготування:
- Розріж кабачки уздовж і залий на 15 хвилин маринадом з 2 ст.л. олії, соку і цедри лимона, часнику і спецій.
- Нашаткуй і обсмаж цибулю з беконом, додай до них вершкове масло і ще трохи цедри. Туди ж додай спеції і зелень за смаком, а в кінці – панірувальні сухарі.
- Виклади кабачки розрізом вгору на решітку і запечи 7 хвилин при 200 градусах.
- На кожен човник поклади трохи цибулі з беконом і сухарями, закрий кружечками помідорів (а можна і не накривати) і посип залишками суміші.
- Зверху присип тертим сиром і відправ в духовку ще на 7 хвилин.
4. Кабачки зі сметаною в духовці
Якщо ти віддаєш перевагу більш ніжним кабачкам – тобі підійде цей рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кабачок,
- 100 г сметани,
- 70 г сиру,
- 1 зубчик часнику,
- зелень і спеції.
Приготування:
- Наріж кабачки кружечками, приправ і виклади на деко.
- Змішай сметану з подрібненим часником, спеціями і тертим сиром.
- На кожен кружечок виклади по ложці сметани, присипаючи зеленню і запікай 20 хвилин при 180 градусах.
5. Запіканка з кабачків з яйцями
Дивовижний рецепт з кабачками для сніданку, обіду або на вечерю.
Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 150 мл молока
- 3 яйця
- 50 г сиру
- 6 ст.л. борошна
- половина пучка зелені
- оливкова олія
- спеції.
Приготування:
- Наріж кабачки кубиками і виклади в змащену маслом форму.
- Збий яйця з молоком, додай туди спеції, нарізану зелень, тертий сир, борошно і ще трохи олії.
- Рівномірно залий кабачки отриманою сумішшю і запікай 40 хвилин при 180 градусах.
6. Кабачки з картоплею і помідорами в духовці
Щоб страва була більш ситною, ми додали трохи картоплі.
Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 2 помідори
- 1 картоплина
- 150 г сиру
- 1 цибулина
- спеції
Приготування:
- Наріж цибулю кубиками, злегка обсмаж і виклади в форму. Кабачки, помідори та картоплю наріж кружечками завтовшки близько 5 мм і виклади на цибулю.
- Зверху присип все спеціями і запікай під фольгою півгодини при 200 градусах. Зніми фольгу, присип запіканку сиром і відправ назад в духовку, поки він не розплавиться.
7. Кабачки в томатно-сметанному соусі
Ще один незвичайний і ніжний рецепт кабачків в духовці.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 1 склянка сметани
- 1 склянка томатної пасти
- 1 ст.л. оливкової олії
- спеції
- зелень
Приготування:
- Кабачки наріж кубиками середнього розміру
- присипаючи спеціями
- скропи оливковою олією і відправ в духовку на 20 хвилин при 190 градусах
- Змішай в сковорідці сметану з томатною пастою, спеціями і нарізаною зеленню
- Доведи до кипіння і перемішати до однорідності
- Залей кабачки соусом
- перемішай і відправ в духовку ще на 5 хвилин.
8. Фріттата з кабачками
Це пишний італійський омлет, який можна приготувати в духовці.
Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 3 зубчики часнику
- 6 яєць
- 4 ст.л. соняшникової олії
- 80 г пармезану
- 1 цибулина
- 2 ст.л. базиліка
Приготування:
- Подрібни цибулю з часником і наріж кабачки тонкими кружечками. Обсмаж цибулю в половині олії. Додай до неї часник з кабачками, і готуй все разом 3-5 хвилин.
- Збий яйця з подрібненим базиліком і половиною тертого пармезану.
- Залий цією сумішшю кабачки. Виклади все в форму для запікання, змащену олією, яка залишилася, і присип зверху пармезаном. Запікай 10-15 хвилин при 200 градусах.
9. Кабачки з фаршем в духовці
Повноцінна основна страва з кабачків для застілля.
Інгредієнти:
- 3 кабачка
- 350 г фаршу
- 1 морква
- 1 помідор
- 1 цибулина
- часник і зелень
- спеції
- оливкова олія
- сир
Приготування:
- Розріж кабачки навпіл уздовж і обережно вичисти серцевину.
- Натри моркву на тертці, подрібни цибулю і наріж кубиками очищений помідор.
- Зроби овочеву зажарку.
- Окремо обсмажити фарш.
- Перемішай з овочами і приправ спеціями і нарізаною зеленню з часником.
- Виклади начинку в кабачкові човники, присипаючи тертим сиром і запікай близько півгодини при 180 градусах.
10. Оладки з кабачків в духовці
Дивно, але навіть оладки, які ми так звикли смажити, можна запекти в духовці.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 1 яйце
- 60 г борошна
- сіль
- перець
- 2 зубчики часнику
- зелень
Приготування:
- Натри кабачки на тертці, додай сіль і залиш на 15 хвилин, а потім злий зайву рідину.
- Додай яйце, нарізану зелень і часник, і акуратно все перемішати.
- В останню чергу додай борошно і спеції.
- Виклади кабачкові оладки ложкою на пергамент і запікай 15 хвилин при 180 градусах.
- Потім переверни і запікай ще стільки ж.