Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт

Хочу запропонувати простий, але дуже смачний рецепт печива на кефірі. Воно виходить повітряне, листкове, м’яке з дуже смачною начинкою. Начинку можна брати будь-яку, можна взяти нутеллу, сир, джем, цукор з корицею.

Інгредієнти:

Продукти для рецепту (12-14 штук)

Тісто:

  • Яйце 1 шт
  • Цукор 25 гр
  • Кефір 120 мл
  • Борошно 300-310 гр
  • Розпушувач 8 гр
  • Масло вершкове 100 гр

Начинка:

  • Апельсин 200-250 гр
  • Цукор 60 гр
  • Крохмаль кукурудзяний 20 гр
  • Манна крупа 1 ст. л.

Приготування:

  1. Приготуємо тісто. Для цього в глибокій чаші з’єднаємо яйце, цукор та кефір кімнатної температури. Добре перемішаємо вилкою або віночком. І відставимо убік.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  2. У глибокій чаші з’єднаємо борошно та розпушувач, перемішаємо.
  3. Натріть на великій тертці заморожене вершкове масло.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  4. Швидко перетріть руками масло з борошном у крихту і додамо яєчну суміш.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  5. Небагато розмішаємо виделкою, а потім замісимо тісто руками. Довго вимішувати не потрібно, як тільки тісто зібралося в комочок воно готове. Прибираємо його в пакет та в холодильник на 20 хвилин.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  6. Тепер приготуємо начинку. Візьмемо 1 середній апельсин, добре помиємо його і наріжемо на шматочки.
  7. За допомогою блендера подрібнимо його і додамо цукор та крохмаль. Ще раз пробиваємо недовго.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  8. Додамо 1 ст. л. манної крупи. Якщо консистенція начинки все ще рідка (залежить від соковитості апельсина) то можна додати ще 0,5 ст. л. манної крупи. Залишимо начинку хвилин на 15, поки манка вбере зайву вологу.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  9. Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо у формі прямокутника завтовшки близько 2-3 мм. Наносимо начинку і розрівнюємо її.
  10. Згортаємо у щільний рулет.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  11. Акуратно розрізаємо рулет на трикутники та викладаємо їх на деко.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт
  12. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° С близько 20-25 хвилин у режимі верх-низ. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецептАпельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт

Присипаємо цукровою пудрою.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт

Печива виходять дуже ніжними, ароматними та смачними.Апельсинове печиво на кефірі: дуже смачне і ароматне, легкий рецепт

Бажаю вам приємного чаювання та готуйте із задоволенням!

Смачного Вам! Друзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: