Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування томатного соку без соковижималки. Тепер томатний сік не купую в магазині, а готую його сама.

Сік виходить корисним та дуже смачним. Такий сік із великим задоволенням п’ють діти, та й дорослим він також дуже подобається.

Готувати його швидко, легко і просто.

Для приготування соку підійдуть будь-які помідори, які ви маєте. Виходить справжній домашній та насичений томатний сік.

Інгредієнти:

  • помідори – довільна кількість;
  • сіль – 1 ч.л. з гіркою на кожний літр соку.

Приготування:

  1. Помідори добре помити. Вирізати плодоніжку та розрізати на 2 або 4 частини.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  2. Підготовлені помідори пропустити через м’ясорубку з дрібними решітками або пробити блендером.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  3. Масу, що вийшла, перелити в каструлю.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  4. Поставити на вогонь і періодично перемішуючи і поглядаючи, щоб пінка, що піднялася з помідорів, не втекла.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  5. Помідорну масу довести до кипіння. Зменшити вогонь.
  6. При помішуванні на повільному вогні варити 10 хвилин. Потім томатний сік перетерти через дрібне сито.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  7. Перетирати доти, поки помідорна макуха стала майже сухою.
  8. Помідорну макуху можна викинути, а можна додати до неї терту моркву, буряки, капусту дрібно рубану, цибулю порізану дрібними кубиками, зелень, сіль, перець, цукор за смаком.
  9. Проварити 30 хвилин і відразу ж перекласти в стерилізовані 0,5 банки і закатати.
  10. Взимку залишиться тільки додати в бульйон з картоплею і борщ готовий.
  11. Сік, що вийшов, перелити в каструлю, додати сіль і за бажанням цукор.
  12. На кожний літр соку додати по 0,5-1 ч. л. солі.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  13. У мене вийшло 5 л. соку і я додала 2,5 ч.л. з гіркою солі.
  14. Все добре перемішати, поставити на вогонь та довести до кипіння.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  15. Як тільки сік закипів, зняти пінку, якщо вона з’явилася. Проварити 1 хвилину.
  16. До верху розлити сік по стерилізованим баночкам.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  17. Накрити кришкою та закатати.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  18. Банки з соком перевернути вгору дном.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  19. Укутати і залишити до повного остигання.Без соковижималки, натуральний томатний сік в домашніх умовах
  20. Зберігати при кімнатній температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: