Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало

Сьогодні хочу поділитися рецептом натуральної заправки з кропу до супу на зиму із овочів. Така заправка взимку просто знахідка. Готується швидко і просто, без стерилізації, без оцту, зберігається в холодильнику або прохолодному місці до самої весни, навіть стоїть при кімнатній температурі.

Інгредієнти:

Вказую вагу очищених овочів.

  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Зелень кропу та петрушки – 1 кг
  • Сіль – 1 кг

Приготування:

  1. Очищену моркву натираємо на великій тертці.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  2. Болгарський перець наріжемо кубиками.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  3. Зелень дрібно січемо, можна брати в рівних пропорціях, я віддаю перевагу кропу більшу частину.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  4. Стебла кропу, що залишилися, теж подрібнюємо в блендері.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  5. Ріпчасту цибулю поріжемо кубиками.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  6. Помідори подрібнюємо блендером, можна пропустити через м’ясорубку, як вам буде зручніше, переливаємо у відповідну миску, додаємо 1 кг солі (сіль має бути без добавок) і добре перемішуємо.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  7. У велику ємність відправляємо підготовлені овочі та подрібнені стебла кропу і перемішуємо.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  8. Вливаємо томатну масу із сіллю.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  9. Добре перемішуємо, заправка готова. Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками.Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
  10. Відправляємо на зберігання в холодильник чи прохолодне місце, з цієї кількості інгредієнтів виходить 5 л баночок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: