Без випічки: ніжний торт з чорносливом і курагою

  • Дуже швидкий десерт, який не потребує випічки.
Без випічки: ніжний торт з чорносливом і курагою

Недарма кажуть, що нове – добре забуте старе. Знайомі багатьом з дитинства торти з млинців знову стали дуже популярною стравою. І це не дивно, адже напекти млинців нескладно, а результат завжди вражає.

Є такі солодкі страви, як цей чудовий млинцевий торт зі сметаною, які цілком можуть бути не тільки десертом, але і повноцінним сніданком. Пропонуємо вам простий рецепт млинцевого торта, з яким впорається будь-хто. Торт з млинців відмінно підійде для тих, у кого не виходять правильні акуратні бісквітні коржі.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Цукор -150 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Курага – 200 г
  • Чорнослив – 200 г
  • Ізюм – 50 г
  • Сметана – 200 г
  • Волоські горіхи – 150 г

Приготування:

Просійте борошно з сіллю через сито в глибоку ємність. Вбийте яйця і змішайте масу за допомогою міксера. Влийте молоко, рослинну олію і збийте масу до стану рідкого тіста. Дайте йому підійти 20 хвилин і спечіть млинці.

Сухофрукти залийте окропом на 10 хвилин, потім відкиньте на сито. Курагу і чорнослив наріжте на дрібні кубики, частину відкладіть для прикраси торта. Горіхи подрібніть в блендері. Збийте сметану з цукром і змішайте з сухофруктами і горіхами.

Виложіть млинці на тарілку, промазуючи кожен шар сметаною з сухофруктами. Останній млинець змастіть сметаною і прикрасьте цілими подрібненими горіхами і сухофруктами. Поставте у холодильник на 20 хвилин.

Головна харчова цінність нашого торта полягає у сухофруктах і горіхах. Дізнайтеся, як правильно вибрати сухофрукти з максимальною користю для здоров’я. Ви побачите, як легко можна готувати цікаві страви зі звичайних млинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: