Бігос — секрети смачної страви. Обов’язково приготуйте!

Бігос або як його ще називають бігус – традиційна страва  східно-європейської кухні. Вважається, що її  придумали в Польщі. Варіантів її приготування безліч. Але головний  інгредієнт – капуста і м’ясо. Готове частування виходить густе, трохи кислувате і має запах копченостей.

Інгредієнти

  • Яловичина – 400 г
  • Капуста білокачанна – 0,6 кг
  • копченості -200 гр ( ковбаса, м”ясо)
  • Капуста квашена – 0,5 кг
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор – 2 шт. ( або 2 ст. ложки томатної пасти , але це за бажанням)
  • Чорний перець (мелений)
  • Сіль – за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Чорнослив -100 гр

Приготування

  1. Наріжте м’ясо шматочками. Найкраще брати яловичину, але можна і свинячу грудинку або реберця.
  2. Розігрійте олію в казані .Готуйте м’ясо до рум’яності . Додайте нарізану цибулю. Тушкуйте з цибулею приблизно 8 хвилин.
  3. Наріжте моркву соломкою. Додайте і тушкуйте ще 8 хвилин. Поперчіть і перемішайте.
  4. Наріжте помідори дрібно. Додайте до маси і тушкуйте 5 хвилин.
  5. Додайте копченості , нарізані соломкою.
  6. Нашинкуйте капусту, посоліть, перемішайте руками. Дайте трохи часу, щоб вона пустила сік. Додайте капусту до м’яса з овочами.
  7. Додайте квашену капусту.
  8. Накрийте кришкою і тушкуйте 50-60 хв.  Час від часу потрібно перемішувати.
  9. Додайте розпарений і порізаний чорнослив.
  10. За бажанням всипте зелень і петрушку. Найчастіше бігос подають з підсмаженим білим або чорним хлібом.

Дуже – дуже смачно !

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: