Булочки з вареним згущеним молоком: м’які і смачні. Тісто як пух, роблю на кефірі

Смачні здобні булочки, від яких не можна відмовитися. З чаєм чи кавою кожен захоче їх спробувати! Ці булочки виходять м’які, повітряні, з начинкою із вареного згущеного молока.

Інгредієнти:

  • борошно
  • дріжджі
  • кефір
  • молоко
  • вершкове масло
  • цукор
  • яйця
  • варене згущене молоко
  • ванілін
  • сіль

Приготування:

  1. Булочки готуємо на дріжджовому здобному тісті. Змішуємо 100мл теплого молока, 1 столову ложку сухих дріжджів, 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
  2. Тепер збиваємо 1 яйце, 4 столові ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі та ванілін або ванільний цукор (додаємо за смаком). Як тільки маса стане однорідною – додаємо 150 мл теплого кефіру та опару з дріжджів.
  3. Додаємо 250-300гр борошна, розмішуємо, потім кладемо 70 г розтопленого вершкового масла. Насипаємо ще 200-250гр борошна та замішуємо тісто. Забираємо його на 1 годину у тепле місце.
  4. Тепер можна готувати булочки. Тісто ділимо на 12-14 рівних частин – саме стільки булочок у нас буде. Розкачуємо і начиняємо вареним згущеним молоком.
  5. Як це зробити, подивіться на фото нижче:Булочки з вареним згущеним молоком: м'які і смачні. Тісто як пух, роблю на кефірі
  6. ВАЖЛИВО! Не кладіть багато згущеного молока! Воно не повинно витікти під час випікання, потрібно, щоб все залишилося всередині.
  7. Готові булочки викладаємо на лист, змащуємо збитим яйцем, залишаємо хвилин на 15-20 і відправляємо в духовку (попередньо розігріти до 180 градусів).
  8. Через 30-35 хвилин смачні булочки з вареним згущеним молоком готові. Зверху можна посипати цукровою пудрою.

До речі, замість вареного згущеного молока можна використовувати будь-яку іншу начинку – варення, ягоди, шоколад, макову начинку та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: