Чанахи (горщики) по-новому з нутом і без картоплі

Маєте горщики і хочете в них приготувати щось смачне? Тоді неодмінно збережіть цей рецепт! Страва ситна, ароматна, насичена, а картоплю в ній повністю замінює нут.

Інгредієнти:

  • 1 склянка нуту ( 200гр)
  • печериці 200-300 гр
  • сіль (за смаком)
  • часник 2-3 зубочки
  • олія для смаження
  • курячі стегна 2 шт
  • борошно-1,5- 2 ст.ложки
  • цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • печець чорний ( за смаком)
  • лавровий лист 1-2 шт.

Приготування:

З вечора склянку нуту та білі сушені гриби залити водою. Якщо немає сушених білих грибів, можна взяти печериці. Зранку відварити гриби, а нут найкраще відварити в мультиварці (без солі) протягом 1,5-2 години в режимі “Тушкування” або до готовності (час від часу куштуйте). Вкінці приготування, коли нут м’який, додати солі. Перекласти в банячок. В мультиварку дати олію і просмажити м’ясо (я брала курячі стегна) в режимі “Смаження”, додати цибулю і моркву. Коли підсмажилося, додати 1,5 ст. ложки борошна. Коли змінить колір, залити бульйоном або водою, посолити, дати перчик та лавровий листок. Ввімкнути режим “Тушкування” на 20 хв. Через 20 хв додати відварений нут, білі гриби та тушкувати ще 30 хв. Перекласти все в горщики та поставити в розігріту духовку до 180 ОС на декілька хвилин. Витиснути часничок, додати в готову страву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: