Чао-какао: 5 смачних рецептів відомого напою
Какао – це наче повернення в безтурботне дитинство: коли за вікном дощ і холод, а вдома затишно, тепло і в руках горня пахучого какао. З маршмелоу, з перчинкою чи навіть вином – спробували й таке. І ви спробуйте. Всі рецепти розраховані на одну порцію, а ви вже множте на кількість тих, з ким розділите ці вечірні какао-посиденьки. Можна на підвіконні – так романтичніше.
Какао класичне
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 1 ст. л. цукрової пудри (неповна)
- 2 ч. л. какао
Приготування:
Підігрійте молоко у банячку. У чашці розітріть цукрову пудру з какао. Додайте трохи молока у чашку, розмішайте до однорідної маси і влийте в банячок до решти молока. Варіть помішуючи пару хвилин та за смаком можете приправити ванільним цукром.
Какао по-східному
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- кубик гіркого темного шоколаду
- по 2 ч. л. цукрової пудри та какао
- 1 ч. л. сухого імбиру
Приготування:
Молоко поставте на вогонь, покладіть у нього тертий шоколад. Імбир, какао та цукрову пудру розітріть у чашці, перемішайте з трьома ложками теплого молока та влийте у каструлю. Варіть 2-3 хвилини. Перед подачею потріть чорним шоколадом.
Какао з перчинкою
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- пів маленького перчика чилі
- пів чайної ложечки кориці
- дрібка ванілі
- 1,5 ст. л. какао
Приготування:
Перчик чилі очистіть від насіння і промийте, покладіть у каструлю та залийте молоком. Поставте каструлю на вогонь, покладіть ваніль і корицю, перемішайте і доведіть до кипіння. Варіть кілька хвилин на слабкому вогні. Какао залийте 2 ст. л. окропу і розітріть до однорідної маси. Влийте масу в молоко та варіть напій ще декілька хвилин. Наприкінці процідіть молоко, аби дістати з нього перчик чилі. Перед подачею можна потерти шоколадом або посипати корицею.
Какао з маршмелоу
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 50 мл води
- 1 ч. л. какао
- 1 ч. л. цукру або меду
- кориця та мускатний горіх – по дрібці за смаком
- маршмелоу – кілька штучок на чашку
Приготування:
У мисочці змішайте цукор, спеції та какао і добре розітріть. Налийте в банячок молоко і доведіть до кипіння. Додайте трішки молока до какао-суміші, розмішайте до однорідності та влийте у решту молока. Ретельно перемішайте його, аби не залишилось грудочок. Ще раз доведіть молоко до кипіння та розлийте у чашки. Зверху у кожну чашку киньте кілька шматочків маршмелоу та присипте його тертим шоколадом або какао, перетертим із цукром.
Какао з вином
Інгредієнти:
- пів склянки води
- склянка червоного сухого вина
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. какао
- два шматочка гіркого темного шоколаду
- по декілька грамів: лимонної цедри, кориці та мускатного горіху
Приготування:
Поставте каструлю на вогонь та налийте туди воду. Висипте в воду всі спеції, потертий або порізаний шоколад, какао та цукор. Доведіть цю суміш до кипіння. Зменшіть вогонь та влийте у суміш вино. Варіть какао ще хвилин 5-7, але в жодному разі не дайте йому закипіти. Прикрасьте перед подачею лимонною цедрою. Такий напій може позмагатись за смаком навіть із легендарним глінтвейном.