Смачна і соковита запіканка з картоплею, курячим філе і томатом

Простий рецепт дуже смачної курячої грудки з овочами в духовці. За цим рецептом куряче філе виходить дуже соковите, ніжне і смачне! Прості і доступні продукти.

Інгредієнти:

Для картоплі

  • 4 штуки картоплі
  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 1 чайна ложка паприки
  • пів чайної ложки солі
  • пів чайної ложки сухого часнику

Для начинки

  • 500 грам курячого філе
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 500 мілілітрів томатного пюре
  • 1 чайна ложка базиліка
  • сіль, перець за смаком
  • 150 грам сиру

Приготування:

  1. Картоплю очищаємо і нарізаємо пластинками. Перекладаємо в форму для випічки, додаємо олію, сіль, перець, паприку і часник. Все перемішуємо.
  2. Відправляємо картоплю в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Куряче філе нарізаємо невеликим кубиком.
  4. У сковорідку наливаємо олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо до прозорості і додаємо подрібнений часник. Все перемішуємо і додаємо дрібно нарізане куряче філе. Обсмажуємо все разом 5 хвилин. Потім додаємо томатне пюре, сіль, перець, базилік і тушкуємо на повільному вогні кілька хвилин. До випаровування зайвої рідини.
  5. Дістаємо картоплю і зверху викладаємо м’ясний соус. Присипаємо його тертим сиром і відправляємо все в духовку. Випікаємо ще 20-25 хвилин при такій же температурі.
  6. Готову страву подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: